Tjuvtitta på Ikeas höstnyheter!

Till hösten kommer Ikea med massor av nyheter. Det är en blandning av gammal svensk tradition med furumöbler, färgstarkt porslin och accessoarer för barnrummet, där barn själva varit med och tyckt till.

kök ikea

En ny serie benstativ ”Limhamn” och nya mått på Metodköket kommer till hösten, köket får en luftig och modern look. Verkligen supersnyggt!

hurdal ikea

Många av oss som är uppvuxna på 70-80-talet har väldigt svårt för trärena furumöbler. Jag är inte helt överens med Ikeas serie ”Hurdal”, men de lackade trämöblerna känns ok och påminner mer om svensk sommar och de svenska torpen. Designern bakom Hurdal, Francis Cayouette säger så här om möblerna:
”Naturliga variationer som ådring och kvistar förhöjer det naturliga intrycket och känslan av trä. Genom att använda trä med kvistar kan vi dessutom ta tillvara på mer av råvaran och producera HURDAL på ett hållbart sätt.”

driftig ikea, porslin

Designern Lisa Bengtsson ligger bakom servisen ”Driftig”, så här säger hon om porslinet:

”När jag designade DRIFTIG ville jag göra en serie med mycket känsla för form och mönster. Därför hämtade jag mycket inspiration från modevärlden. Tanken var också att blanda mode och mat. Därför letade jag mönster hos ätliga växter och utvecklade dem vidare. På det sättet blev exempelvis jordgubbsfrön ett leopardmönster och kiwi ett härligt fashionprint. Jag hoppas att seriens olika mönster utstrålar lekfullhet och glädje, samtidigt som de känns samtida och spännande att kombinera.”

driftig ikea, porslin

nordli, ikea, byrå

kök, ikea

Ikea har intervjuat barn mellan 8-12 år vad de gillar, och det här är några av deras favoriter…. perfekt både till tweenie,- och tonårsrummet tycker jag!tonårsrumikea nyheterSäljstart är från augusti på vissa produkter och oktober på vissa andra…

Ha en fin dag vänner!

Fler blogginlägg från Bohemchic

Senaste artiklarna från Härligt Hemma