13 enkla julpyssel för hela familjen!

Gillar du att julpyssla? Själv älskar jag att pyssla, året runt! Både avancerade och mer enkla pyssel.

Och när man har barn, då blir det ofta både rörigt och mycket material som går till spillo. Och vi vana pysslare vet att pysselmaterial är oftast ganska dyrt.

Så här har jag samlat 13 superenkla och billiga julpyssel för hela familjen!

How-to-make-a-snowflake-ornament-with-pipe-cleaners-and-beads-731x1024 The DIY mommy tipsar om att trä pärlor på piprensare. Superenkelt och kul!

hohoho

Foto: Panduro

Hos Panduro kan man köpa bokstäver och måla. Kolla vad effektfullt det blir på väggen med röda bokstäver! millandante julpyssel 3 På bloggen Millandante har man pysslat en söt girland av blänkande papper. ÅH vad fint!

la103123_1207_tree_hd

Här har man gjort små söta trummor. I texten har de förklarat att man gör trummorna av små runda askar. Men om man är pysslig tycker jag man kan klippa ringar av toapappersrullar, klä dem i fint papper och limma fast dekorativa band runt. Bilden kommer från Martha Stewart.

Skärmavbild 2010-11-28 kl. 09.02.31.png

Piprensare kan man göra många fina saker med bla stjärnor. Och för att piffa extra kan man trycka fast pärlor på ändarna. Massor av fina tips finns hos pysselgurun Martha Stewart.

2013-11-24-0945_5291bc8ae087c31c6a90189b

Det här pysslet har jag haft sparat på min dator hela året. Jag hittade den hos Helena Lyth som bloggar hos Sköna Hem. Om det är ETT pyssel jag ska göra i år, så blir det detta!

perlerbeaddecorations3

Och hos Craft and Creativity har man gjort alla dessa små söta skapelser av pärlor. OJ vad kul det ser ut! Tänk vad söta och fantasifulla julgranshängen barnen kan göra! candycanes1

Ännu ett till suuuuperenkelt pyssel från Craft and Creativity med två piprensare som du tvinnar till en polkakäpp. (Helena Schaeder Söderberg som driver bloggen har även en pyssel-webbutik Make and Create.)

Skärmavbild 2010-11-27 kl. 21.08.44.png

Söta granar gjorda av ischokladformar. Bild från Martha Stewart.

dollartree Ha ha ha, blir man inte glad av dessa juldekorationer gjorde av gamla glödlampor! Bild lånad från Dollartree.

Skärmavbild 2010-11-27 kl. 23.00.37.png

Här har man sparat äggkartonger och målat till klockor med en liten bjällra på snöre. Bild från Martha Stewart.

treeornaments-390-lighter2-mld109268_vert

Det här pysslet tycker barn är kul, de älskar att pilla ner små saker genom hål! För att kulorna ska hålla, så är det allra bäst att köpa fuskväxter och fylla dem med. Man kan även hälla i flytande glitterfärg och låta det rinna runt i kulan så den täcks! Bild lånad från Martha Stewart.

www.bloglovin.com.png

Här har garn virats runt koner och dekorerats med röda bär. Snyggt!

Diy-Personalised-Acorn-Christmas-Ornaments.-My-Nearest-And-Dearest-Blog.-A-Fun-Craft-For-Adults-Or-Older-Kids-These-Make-A-Sweet-Little-Gift

Ursöta ekollon med hattarna kvar, pimpade med färg och glitter! Bild lånad från My nearest and dearest.

 

Läs om varför vi firar jul HÄR!

Fler blogginlägg från Bohemchic

Senaste artiklarna från Härligt Hemma