Startsida / Inlägg

En liten film om mat

av Jens Peterson

En vanlig dag i Cannes ser ut så här:
Tävlingsfilm 08.30. Den brukar vara slut ca 10.30. Då springer man för att komma in på presskonferensen som börjar 11. Den är slut ca 11.45 och då har man ofta intervjuer kring lunch och fler presskonferenser. Det är ofta filmvisningar 11 också, och på eftermiddagen vid 16 och sedan kvällsfilmer 18.30, 19.30 och 22.
Och så ska det skrivas artiklar. Blogga. Twittra. Jag redigerar filmer som den här ovan.
Ibland blir det ett litet pusslande med att få i sig mat varje dag.
Årets favorit i vårt lilla gäng har varit Quiche Lorraine. Jag började köpa sådana på ett bageri redan förra festivalen. För 2,60 euro får man en liten paj med ost och skinka, perfekt för en stor frukost eller liten lunch. 50 sekunder i mikron. Bra att äta medan man gör något annat.
Den normala franska maten i Cannes är dyr och dålig. Fransmännen tror att de kan leva på sitt goda rykte från 1970-talet. Man kan bara hoppas att bli hyfsat mätt utan att bli dålig av maten.
En kväll hade vi dock en fin middag, och vi har blivit glada av en italiensk pastaspecialist och en vietnamesisk krog.
Det är fint att kunna ha lägenhet och hushålla. Vi är mätta och glada.
Och många filmer är fina.

  • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB