Bättre sent än aldrig
avPrecis när macarontrenden tar sitt sista andetag i resten av Europa, kommer den till Berlin. Rätt typiskt egentligen – Berlinarna kör sin egen stil och verkar ofta hålla hippa fenomen ifrån sig så länge de bara kan. Vadå macarons? Vi har våra berlinermunkar att smaska på. Lite så.
Men nu har alltså de färgglada bakelserna slagit igenom även här. Plötsligt finns de över hela stan och de allra bästa hittar man i Friedrichshain. Där, på det pyttelilla kaféet Macarons de Stéphane alldeles invid Boxhagener Platz, står nämligen fransosen Stephane Cretaut och bakar sina alldeles ljuvligt smakande små mästerverk.
Stéphane började sitt macaronbakande mest som en kul grej, för att det var svårt och utmanande. Efter ett tag, när han fått in knycken, började han sälja bakverken på ekomarknaden på Boxhagener Platz på lördagar. Succé! I vintras utökades marknadsståndet till ett kafé och nu vallfärdar macaronälskare från hela Berlin till hans marängdoftande krypin.
En box med tolv macarons kostar 15,50 euro. Missa inte de med lakritssmak!

Lotta Zachrisson, 37, är New York-bo sedan fyra år. Där upptäcker hon gärna spännande konst och nya stadsdelar.På helgerna hittar man henne på något trevligt brunchställe eller på picknick i någon park.
Kontrasterna, den närvarande historien och den sköna atmosfären – frilansjournalisten Johanna Paues föll handlöst för Berlin redan under det första besöket för sju år sedan. Två år senare flyttade hon dit.

Västgöten Elin Hellström har dragit till Barcelona för vädret och de sena vanorna. Hon sliter med katalanskan och övar på spansk mañana-mentalitet. Svag för ordböcker, balkongodling och morgonkaffe.
Skånske Petter Larsson, 25, har bott i London i tre år. Han älskar mixen av musik, mode, mat och märkliga människor. Utöver journalistjobb så bedriver han en ändlös jakt på nya områden, trender och barer.