Inte alla glassar i Rom är goda
avVill du äta god glass i Rom? Lär dig en sak: Bara för att det står en massa fina ord om att glassen endast innehåller naturliga ingredienser och är tillverkad enligt traditionella metoder behöver det inte alls vara så. Tyvärr. Det finns ganska många gelaterior som luras.
Här är ett knep: Ta en titt på glassens färg. Pistageglassen ska inte vara neongrön och jordgubbsglassen ska inte vara chockrosa.
Nå, vilken är då Roms bästa gelateria? Här är två av mina absoluta favoriter:
1. Neve di Latte (bild nedan – notera den vackert blekgröna pistageglassen), Via Poletti 6. Spårvagn från Piazzale Flaminio.
2. Fatamorgana, Piazza degli Zingari 5 (för övrigt en av mina favoritpiazzor), Metro: Cavour.

Lotta Zachrisson, 37, är New York-bo sedan fyra år. Där upptäcker hon gärna spännande konst och nya stadsdelar.På helgerna hittar man henne på något trevligt brunchställe eller på picknick i någon park.
Kontrasterna, den närvarande historien och den sköna atmosfären – frilansjournalisten Johanna Paues föll handlöst för Berlin redan under det första besöket för sju år sedan. Två år senare flyttade hon dit.

Västgöten Elin Hellström har dragit till Barcelona för vädret och de sena vanorna. Hon sliter med katalanskan och övar på spansk mañana-mentalitet. Svag för ordböcker, balkongodling och morgonkaffe.
Skånske Petter Larsson, 25, har bott i London i tre år. Han älskar mixen av musik, mode, mat och märkliga människor. Utöver journalistjobb så bedriver han en ändlös jakt på nya områden, trender och barer.