Startsida / Inlägg

Mat värd att slåss för

av Johanna Paues, Berlin
rogacki2

Det är trångt, svettigt, stressigt och när du väl lyckats haffa en decimeter bordsyta måste du stå upp och äta. Att luncha på Rogacki, den anrika saluhallen med två kök i mitten där det lagas fiskrätter så att smöret sprätter på västberlinarnas vårkappor, är verkligen inte helt lätt.

Trots det är det ett av mina absolut bästa restaurangtips och jag lovar dig – när du väl fått in maten kommer du att glömma alla obekvämligheter. En lunch på Rogacki är inte bara himmelskt god. Den blir ett minne som stannar länge, länge.

Rätterna ligger kring 10-12 euro och är värda varenda liten cent. Stånga dig in i folkmassan och slåss om en ståplats, eller reservera bord i förväg. Kan vara klokt, särskilt om man är ett större sällskap.

Öppet måndag till lördag, och bara under dagtid.

  • Tjänstgörande redaktörer: Joakim Ottosson, Kristina Jeppsson och Elvira S Barsotti
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB