Mat värd att slåss för
avDet är trångt, svettigt, stressigt och när du väl lyckats haffa en decimeter bordsyta måste du stå upp och äta. Att luncha på Rogacki, den anrika saluhallen med två kök i mitten där det lagas fiskrätter så att smöret sprätter på västberlinarnas vårkappor, är verkligen inte helt lätt.
Trots det är det ett av mina absolut bästa restaurangtips och jag lovar dig – när du väl fått in maten kommer du att glömma alla obekvämligheter. En lunch på Rogacki är inte bara himmelskt god. Den blir ett minne som stannar länge, länge.
Rätterna ligger kring 10-12 euro och är värda varenda liten cent. Stånga dig in i folkmassan och slåss om en ståplats, eller reservera bord i förväg. Kan vara klokt, särskilt om man är ett större sällskap.
Öppet måndag till lördag, och bara under dagtid.

Lotta Zachrisson, 37, är New York-bo sedan fyra år. Där upptäcker hon gärna spännande konst och nya stadsdelar.På helgerna hittar man henne på något trevligt brunchställe eller på picknick i någon park.
Kontrasterna, den närvarande historien och den sköna atmosfären – frilansjournalisten Johanna Paues föll handlöst för Berlin redan under det första besöket för sju år sedan. Två år senare flyttade hon dit.

Västgöten Elin Hellström har dragit till Barcelona för vädret och de sena vanorna. Hon sliter med katalanskan och övar på spansk mañana-mentalitet. Svag för ordböcker, balkongodling och morgonkaffe.
Skånske Petter Larsson, 25, har bott i London i tre år. Han älskar mixen av musik, mode, mat och märkliga människor. Utöver journalistjobb så bedriver han en ändlös jakt på nya områden, trender och barer.