Startsida / Inlägg

Bästa kaféhänget i Friedrichshain hittar du här

av Johanna Paues, Berlin

Kafékulturen är stark i Berlin – och särskilt den som handlar om att sitta i timtal på samma ställe, knappra på sin laptop och sippa på latte efter latte tills händerna börjar att darra och det blir svårt att sitta still på stolen. Det har säkert något med att det är så många frilansare, arbetslösa och konstnärliga typer som hänger här.

Aunt Benny, som är mitt absoluta favoritkafé här i Friedrichshain där jag bor, kan du inte bara sitta och jobba i lugn och ro. Det är dessutom riktigt snyggt inrett, kaffet är perfekt, maten god och personalen trevlig, och det även om man sugit på samma kopp i flera timmar. Fast det är inget jag rekommenderar förstås.

På söndagar serveras brunch, men ingen buffé som är det restaurangerna här oftast kör med. Istället kommer det in en tallrik full av godsaker. Fräscht, gott och en aning mer civiliserat än bakismoffandet på barhaken ett stenkast bort, längs med partygatan Simon-Dach-Strasse.

Foto: Hanna Skoog
Foto: Hanna Skoog
benny3
Foto: Hanna Skoog
Foto: Hanna Skoog
Foto: Hanna Skoog
 • Tjänstgörande redaktör: Elin Wieslander, Mia Carron
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB