Startsida / Inlägg

Jakten på den godaste mozzarellan

av Karin Persson, Rom

Jag älskar buffelmozzarella och äter det ofta. Ju mer jag äter det, desto mer kräsen blir jag. Mozzarellan ska vara perfekt mjölkig med en lagom syrlig ton och serveras rakt av. Poff. En hel mozzarella på tallriken, gärna med några söta körsbärstomater till.

När jag bodde på Via Riccardo Grazioli Lante (jag vet, försök säga det till en taxichaufför efter ett par glas vin) hade jag mozzarellabutiken La Contadina som granne. Jag var självklart stammis. Enligt uppgift finns affären inte kvar där, men det finns en till butik ur samma kedja på Viale Regina Margherita 80 uppåt Parioli till (det finns fem butiker i Rom, kolla in adresser här)

På Viale Margherita (28-29) ligger också restaurangen I Butteri som har gott grillat kött och faktiskt riktigt god buffelmozzarella. Ett skönt ställe att äta söndagslunch på.

Buffelmozzarella-på-I-ButteriBuffelmozzarellan på I Butteri.

  • Tjänstgörande redaktörer: Love Isakson Svensén, Filip Elofsson och Fred Balke
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB