Startsida / Inlägg

Shelter Island är den perfekta helgutflykten

av Lotta Zachrisson, New York
Lunching Sunset Beach Shelter Island
Mitt första besök på Shelter Island var en dagstur till Sunset Beach från The Hamptons.

Jag kom precis tillbaka från Shelter Island, en ö som ligger skyddad (därav namnet) längst ute mellan Long Islands två fingrar, och det är verkligen en perfekt helgutflykt för dem som vill slippa storstadsbruset ett litet tag.

På två timmar kör man eller tar tåget till Greenport och sedan är det en kort färjetur över till ön. Vyerna här påminner nästan lite om Stockholms inre skärgård med det lugna vattnet och fullt av båtar.

Jag har alltid bott på Pridwin Hotel när jag varit här och en stor fördel med det är att de lånar ut cyklar gratis till sina gäster. Jag älskar verkligen att cykla runt på den här fridfulla ön, leta upp små privata strandremsor, spana på lyxkåkar och förstås stanna för en underbar men samtidigt opretentiös skaldjurslunch på The Dory.

För den som vill åt lite mer lyx a la Hamptons finns Sunset Beach med samma ägare som Manhattans The Standard Hotel. Soliga helgdagar fylls utomhusterassen mot vattnet med snofsiga gäng som kommit för att njuta brunch och en eller ett par flaskor rosévin.

 

 • Tjänstgörande redaktörer: Emma Lindström, Kristina Jeppsson och Elvira S Barsotti
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB