Startsida / Inlägg

Romersk snabbmat av bästa sorten

av Karin Persson, Rom

När du öppnar menyn på en restaurang eller pizzeria i Rom är sannolikheten ganska stor att du hittar supplì under listan av aptitretare. Supplì är små bollar av ris med mozzarella och tomatsås, som rullats i ströbröd och sedan friterats. Var man äter stadens godaste supplì är ett sådant ämne som i Rom kan leda till timslånga och ofta hetsiga diskussioner. Samma sak är det förstås med pizza.
Ett ställe som både har goda supplí och god pizza är Pizzarium på  Via della Meloria 43 (Metro: Cipro).

SuppliSupplì. Då och då värda en hetsig diskussion.

  • Tjänstgörande redaktörer: Emma Lindström och Vendela Bolin
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
  • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
  • Redaktionschef: Karin Schmidt, Michael Poromaa, Lotta Folcker
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB