Startsida / Inlägg

Gratis teater – vid Tower Bridge och The Shard

av Petter Larsson, London

Det behöver inte vara dyrt att gå på teater i London. Speciellt inte på sommaren. Nu är säsongen igång på härliga amfiteatern The Scoop vid London City Hall där bara läget i sig är värt ett besök. Området mellan London Bridge och Tower Bridge, med utsikt över Themsen och borgmästare Boris Johnsons lutande ägg till arbetsplats, har helt klart en kontinental vibb på sommaren. Och showerna är – hör och häpna – helt gratis. Du kan till och med köpa med dig egen picknick och dryck – så länge du undviker glasflaskor.

Show med Europas högsta hus i bakgrunden.
Show med Europas högsta hus i bakgrunden.

Just nu kör de ett spel från den grekiska mytologin som går i två versioner varje kväll onsdag till söndag fram tills september. Klockan 18-19 spelas Prince of Thebes upp för barn och folk som är mindre insatta i mytologin. Klockan 20-22 spelar de Oedipus och Antigone i två delar för de lite äldre. Jag vet inte om mitt intag av Dionysos dryck hade något med saken att göra, men jag kom efter den sena föreställningen fram till att den enklare versionen passat mig bättre.

Den 11 september kör de igång med gratis filmvisningar istället.

City Hall och Tower Bridge som inramning till en mysig teaterkväll.
City Hall och Tower Bridge som inramning till en mysig teaterkväll.
Grekisk dramatik i vid Themsen.
Grekisk dramatik i vid Themsen.

The Scoop: The Queen’s Walk, London SE1 2AA

T-bana: London Bridge

  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt, Lotta Folcker
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB