Här äter du Ramblans bästa tapas
avInget Spanienbesök är komplett utan ett besök på en tapasbar. De flesta klassiska tapasrätterna kommer ursprungligen från Andalusien i södra Spanien. Testa att beställa lokala katalanska specialiteter som till exempel fläskkorven butifarra eller escalivada, ugnsgrillade grönsaker.
Inne på matmarkaden La Boqueria vid Barcelonas huvudgata La Rambla finns ett helt gäng tapasbarer med pinfärska råvaror.
Pinotxo är godast och absolut populärast, vilket också gör att det kan krävas lite sydländska armbågar för att ta sig fram till baren. Förmodligen kommer du att serveras av ägaren Juan Bayen som är känd för sin gastronomiska vänskap med katalanska stjärnkocken Ferran Adrià.

Lotta Zachrisson, 37, är New York-bo sedan fyra år. Där upptäcker hon gärna spännande konst och nya stadsdelar.På helgerna hittar man henne på något trevligt brunchställe eller på picknick i någon park.
Kontrasterna, den närvarande historien och den sköna atmosfären – frilansjournalisten Johanna Paues föll handlöst för Berlin redan under det första besöket för sju år sedan. Två år senare flyttade hon dit.

Västgöten Elin Hellström har dragit till Barcelona för vädret och de sena vanorna. Hon sliter med katalanskan och övar på spansk mañana-mentalitet. Svag för ordböcker, balkongodling och morgonkaffe.
Skånske Petter Larsson, 25, har bott i London i tre år. Han älskar mixen av musik, mode, mat och märkliga människor. Utöver journalistjobb så bedriver han en ändlös jakt på nya områden, trender och barer.