Startsida / Inlägg

Här äter du Ramblans bästa tapas

av Elin Hellström, Barcelona

Inget Spanienbesök är komplett utan ett besök på en tapasbar. De flesta klassiska tapasrätterna kommer ursprungligen från Andalusien i södra Spanien. Testa att beställa lokala katalanska specialiteter som till exempel fläskkorven butifarra eller escalivada, ugnsgrillade grönsaker.

Inne på matmarkaden La Boqueria vid Barcelonas huvudgata La Rambla finns ett helt gäng tapasbarer med pinfärska råvaror.

Pinotxo är godast och absolut populärast, vilket också gör att det kan krävas lite sydländska armbågar för att ta sig fram till baren. Förmodligen kommer du att serveras av ägaren Juan Bayen som är känd för sin gastronomiska vänskap med katalanska stjärnkocken Ferran Adrià.

Tapasbar_Pinotxo bar
Juan Bayen i full fart på legendariska tapashaket Pinotxo.

 

  • Tjänstgörande redaktör: Ellinor Brenning & Erik Melin
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
  • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
  • Redaktionschef: Karin Schmidt Hellsing, Michael Poromaa, Lotta Folcker
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB