En smak av Sicilien i Rom
avJag minns en fantastisk resa jag gjorde till Sicilien för några år sedan. Framför allt minns jag faktiskt maten. Den färska fisken och de modiga kryddblandningarna. Det sicilianska köket är speciellt, och tydligt influerat av närheten till Nordafrika. Till exempel används ofta couscous istället för pasta.
I Rom finns en adress dit sicilianare med hemlängtan ofta beger sig och det är Via E. Faà di Bruno 26 i Prati (Metro: Ottaviano). Här, på Sicilia In Bocca, kan man till och med få färsk sjöborre – om man nu skulle bli sugen på det.

Lotta Zachrisson, 37, är New York-bo sedan fyra år. Där upptäcker hon gärna spännande konst och nya stadsdelar.På helgerna hittar man henne på något trevligt brunchställe eller på picknick i någon park.
Kontrasterna, den närvarande historien och den sköna atmosfären – frilansjournalisten Johanna Paues föll handlöst för Berlin redan under det första besöket för sju år sedan. Två år senare flyttade hon dit.

Västgöten Elin Hellström har dragit till Barcelona för vädret och de sena vanorna. Hon sliter med katalanskan och övar på spansk mañana-mentalitet. Svag för ordböcker, balkongodling och morgonkaffe.
Skånske Petter Larsson, 25, har bott i London i tre år. Han älskar mixen av musik, mode, mat och märkliga människor. Utöver journalistjobb så bedriver han en ändlös jakt på nya områden, trender och barer.