Startsida / Inlägg

En smak av Sicilien i Rom

av Karin Persson, Rom

Jag minns en fantastisk resa jag gjorde till Sicilien för några år sedan. Framför allt minns jag faktiskt maten. Den färska fisken och de modiga kryddblandningarna. Det sicilianska köket är speciellt, och tydligt influerat av närheten till Nordafrika. Till exempel används ofta couscous istället för pasta.
I Rom finns en adress dit sicilianare med hemlängtan ofta beger sig och det är Via E. Faà di Bruno 26 i Prati (Metro: Ottaviano). Här, på Sicilia In Bocca, kan man till och med få färsk sjöborre – om man nu skulle bli sugen på det.

PastaPasta med ricotta på Sicilia In Bocca.

  • Tjänstgörande redaktör: Ellinor Brenning & Erik Melin
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
  • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
  • Redaktionschef: Karin Schmidt Hellsing, Michael Poromaa, Lotta Folcker
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB