Startsida / Inlägg

Ta overground-tåget till en magisk middagsvärld

av Petter Larsson, London

Jag har förvisso inte varit på restaurangen Dans Le Noir, där du äter middag i totalt mörker, med hjälp av blinda servitörer. Men London erbjuder helt klart andra möjligheter till intressanta middagsupplevelser.

En grupp kockar, konstnärer, inredare och skådespelare har slagit sina kloka huvuden ihop så hårt att fenomenet Gingerline uppstått. Gingerline är ett smeknamn på östra Londons overground-linje som ju är orangefärgad (och som trots att den är den nyaste tillskottet i t-banespindelnätet har brunmönstriga säten som skriker 80-tal). Gingerline är också ett succékoncept med spännande mat, hemliga lokaler och intressant underhållning. De tar över en tom lokal i några veckor, inreder den och håller middagar där innan de flyttar till nästa.

Inte ens efter att vi bokat vår middag i våras fick vi reda på var den skulle äga rum. Istället ombads vi vänta nära overground-linjen vid sextiden på dagen som vi bokat. Efter en fördrink i Shoreditch fick vi mycket riktigt ett sms klockan 18, som berättade vilken station på Gingerline vi skulle ta oss till. Där skulle vi gå 20 meter och in genom en svart dörr. Efter dörren väntade en hyfsat liten lucka och en tunnel innan vi klev rakt upp i Gingerlines fantasivärld. Skådespelare utklädda till feer sprang runt och skojade och en pratande måne på väggen välkomnade oss.

IMG_0459
Månmannen vakade över middagsgästerna. 

Månmannen ledde oss igenom tre intressanta rätter som varvades med lekar, toast-tävlingar och cocktails. Alla kring det långa bordet hade haft samma äventyr att ta sig dit och alla delade samma spänning i denna overkliga miljö. Det gjorde stämningen underbar.

Gingerlines gäster. Klädkoden var svartvitt och stämningen underbar.
Gingerlines gäster. Klädkoden var svartvitt och stämningen underbar.

Gingerline kostar £50 (ca 500 kr) per person och är inget man gör varje dag. Men för en trerätters middag och en oförglömlig helkväll är det ganska rimligt. Detta utsålda fenomen har precis meddelat att de gör comeback i november och kör i ett hemligt högkvarter fram tills årsskiftet. Biljetterna släpps klockan 9 den 30 september. Är du i London någon av årets sista månader, boka din plats så snart de släpps så har du en färgsprakande kväll att se fram emot.

Läs mer och boka biljetter på Gingerlines hemsida.

IMG_0458
Ingången till Gingerline.
 • Tjänstgörande redaktörer: Fredrik Palmqvist och Matilda Andersson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Karin Schmidt, Michael Poromaa, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB