Startsida / Inlägg

Tre härliga områden att strosa runt i

av Johanna Paues, Berlin

Jag får ofta frågan vilket område jag rekommenderar för att bara strosa omkring i. Ni vet, insupa Berlinatmosfär, kanske ta en fika, kika in en butik eller två. Berlin är ju så stort och det är lätt hänt att hamna i kvarter som inte alls känns särskilt charmiga eller har något vidare utbud av någonting.

Här har ni mina favoriter:

Kastanienallee/Oderbergerstrasse

Härliga gator som bjuder på både kul shopping, sköna kaféer, restauranger och vackra fasader. Här hänger jag ofta, nu under hösten gärna på en uteservering med en kopp varmt i handen och en filt över benen (bästa kaffet hittar du här, och bästa lunchen här). Mauerpark ligger alldeles intill om ni är där på en söndag och vill kombinera med att gå på marknad.

Området kring Kollwitzplatz

Området är känt för att helt ha tagits över av välbeställda småbarnsfamiljer och beskrivs ofta som ett lattemammaland. En helt begriplig utveckling eftersom det ÄR skittrevligt kring Kollwitzplatz och ett underbart ställe att tillbringa en föräldraledig, eller helt vanlig ledig, eftermiddag på. Kullerstensgator, fina lekparker, charmiga små butiker och kaféer precis överallt.

Området kring Boxhagener Platz

Förändringen i  Friedrichshain går snabbt och det som för bara några år sedan var en ganska ruffig stadsdel påminner i dag om de upprustade och pittoreska delarna av Prenzlauer Berg. Men, fortfarande bjuder området på en härlig mix av människor och en skönt ostädad känsla. Punkare, bohemer och barnfamiljer i en salig röra. Kolla gärna in all street art som finns här!

strosarunt2
strosarunt3
Två bilder från Oderbergerstrasse i Prenzlauer Berg. Här har vi uteserveringen till fina kaféet Kauf dich Glücklich.

 

 • Tjänstgörande redaktör: Hans Österman
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB