Startsida / Inlägg

Här får du mycket spa för pengarna

av Johanna Paues, Berlin

bild(4)Jag har varit på hamam och vårdat min kropp, och själ, under några timmar. Det är något visst med att under så lång tid bara ägna sig åt sig själv – och kanske särskilt för en småbarnsmamma som jag, som för det mesta knappt hinner gå in i duschen innan jag måste ut igen för att ta hand om ett barn.

Tvätta, skölja, skrubba, smörja, packa in, borsta. Och att göra det i ett ångande varmt och vackert rum dessutom – bättre sätt att ladda för helgen, veckan, livet finns inte.

Här i Berlin finns flera Hamam. jag har varit på två. Hamam für Frauen och Sultan Hamam. Båda är bra, men Sultanen, där jag var i går, är favoriten. Själva hamamrummet är lagom mörkt, ångbastun är helt gigantiskt stor och det finns flera sköna ställen att ligga och vara mör på efter att man torkat och smörjt in sig. Dessutom är det turkiska fikat billigt.

Att gå på Hamam är att få mycket spa för pengarna. Inträdet på Sultan Hamam är 18 euro, en skrubb kostar 13 och mer behöver man inte för att bli sådär härligt genomren, mjuk och avspänd. Eller jo, om man inte gjort det förut är det synd att inte i samma veva som skrubben bli intvålad också, alltså få en sabunlamabehandling. Det är en fascinerande upplevelse. Lite som att vara i en biltvätt. Fast betydligt skönare .

 

 

 • Tjänstgörande redaktör: Elliot Morseth Edvinsson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB