Startsida / Inlägg

Londons FOMO tvingade mig till finska Lappland

av Petter Larsson, London

Det bästa med London är att det händer så mycket hela tiden. Det sämsta med London är att det händer så mycket hela tiden. Detta – samt möjligheten att trycka ”kanske” på Facebook-event – har gjort Londonborna helt inkapabla att planera något mer än en timme innan det sker. Det kan ju dyka upp något bättre.

Jag är likadan. Jag lider av en allvarlig FOMO (Fear Of Missing Out) och korsar ofta stan med tuben flera gånger på en kväll för att hinna med flera olika aktiviteter. Hellre det än att gå all in på ett ställe och riskera att missa något annat. Detta leder givetvis till att man ofta får lämna en fest innan maten serverats – och anländer till en annan strax efter att den kände fotbollsspelaren som alla sedan snackar om gått.

Men det struntar vi Londonbor i. Ska man utnyttja denna stad till fullo gäller det att hålla sig flexibel. Värst på året är nyår då man ofta behöver förboka biljetter till Londons klubbar och faktiskt måste ta ett beslut om inte veckor så i alla fall dagar innan.

Kanske är det därför jag flytt stan och dess tusentals möjligheter för att fira in det nya året i en stuga mitt i finska Lappland.

 • Tjänstgörande redaktör: Stefan Sköld, Sandra Christensen, Mattias Kling
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB