Min Sverigelängtan botas i saluhallen
avIgår lagade jag och en svensk kompis skagenröra. Jag hade tagit på mig ansvaret att införskaffa den luriga ingrediensen färsk dill. Till dags datum har jag ännu inte stött på denna kryddväxt i någon spansk maträtt. Jag gjorde som jag brukar och styrde stegen till marknadsstånd nummer 537 inne på den turisttäta saluhallen La Boqueria.
Trots att det bor så många svenskar i Barcelona är ryssarna förmodligen stans största dillkonsumenter fick jag reda på efter lite småsnack med försäljaren, som även säljer gräslök. Garneringen till alla svenska högtider som man kan tänkas vilja fira i Barcelona är med andra ord säkrad.
Liten ordlista
Dill
Spanska: eneldo
Katalanska: anet
Gräslök
Spanska: cebollino (ibland verkar detta ord även gälla för salladslök)
Katalanska: cibulet


Lotta Zachrisson, 37, är New York-bo sedan fyra år. Där upptäcker hon gärna spännande konst och nya stadsdelar.På helgerna hittar man henne på något trevligt brunchställe eller på picknick i någon park.
Kontrasterna, den närvarande historien och den sköna atmosfären – frilansjournalisten Johanna Paues föll handlöst för Berlin redan under det första besöket för sju år sedan. Två år senare flyttade hon dit.

Västgöten Elin Hellström har dragit till Barcelona för vädret och de sena vanorna. Hon sliter med katalanskan och övar på spansk mañana-mentalitet. Svag för ordböcker, balkongodling och morgonkaffe.
Skånske Petter Larsson, 25, har bott i London i tre år. Han älskar mixen av musik, mode, mat och märkliga människor. Utöver journalistjobb så bedriver han en ändlös jakt på nya områden, trender och barer.