Startsida / Inlägg

Min Sverigelängtan botas i saluhallen

av Elin Hellström, Barcelona

Igår lagade jag och en svensk kompis skagenröra. Jag hade tagit på mig ansvaret att införskaffa den luriga ingrediensen färsk dill. Till dags datum har jag ännu inte stött på denna kryddväxt i någon spansk maträtt. Jag gjorde som jag brukar och styrde stegen till marknadsstånd nummer 537 inne på den turisttäta saluhallen La Boqueria.

dill

Trots att det bor så många svenskar i Barcelona är ryssarna förmodligen stans största dillkonsumenter fick jag reda på efter lite småsnack med försäljaren, som även säljer gräslök. Garneringen till alla svenska högtider som man kan tänkas vilja fira i Barcelona är med andra ord säkrad.

gräslök

Liten ordlista

Dill
Spanska: eneldo
Katalanska: anet

Gräslök
Spanska: cebollino (ibland verkar detta ord även gälla för salladslök)
Katalanska: cibulet

 • Tjänstgörande redaktör: Stefan Sköld, Sandra Christensen, Mattias Kling
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB