Startsida / Inlägg

Mysig julstress innan London blir en spökstad

av Petter Larsson, London

Vad är väl en julshoppingtur på Oxford Street? Det är väl mest trångt och stökigt och kallt och… alldeles alldeles underbart.

Kanske är det för att jag inte jobbar 9-5 på ett kontor och har två timmar på mig att på fredagskvällen köpa julklappar till en hel familj som jag sedan måste hem och laga mat till, men jag älskar att strosa runt i centrala London dessa dagar precis innan jul. Jag undviker helst Oxford Street, men nu när gatan är som värst under julruschen, gillar jag det av någon anledning.

Oxford Street innan julhandeln - att älska eller hata.
Oxford Street innan julhandeln – att älska eller hata.

Just nu har de flesta av mina kompisar lämnat London och då får man tid till att göra just det. Jag firade jul här en gång och det är fascinerande vilken spökstad detta stället blir under några dagar då alla som bor här åker dit de egentligen kommer ifrån. Är du i London nästa vecka – håll utkik för eventuella Zombiefilmsinspelningar.

 

 • Tjänstgörande redaktörer: Lina Thorén, Paula Westerberg och Jennifer Laxén
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB