Startsida / Inlägg

Närodlat flyttar in till New Yorks barer

av Lotta Zachrisson, New York

Dushan Zaric är delägare och bartender på cocktailbaren Employees Only.
Dushan Zaric är delägare och bartender på cocktailbaren Employees Only.

Närodlat på restaurangerna har de senaste åren varit en stark trend. Nu gör fenomenet sitt intåg även på cocktail-listorna. Bartendrar blir som riktiga mästerkockar och hittar på egna drinkar med hemgjorda juicer och kryddblandningar som de testat sig fram till. På barer som är kända för sina cocktails finns ofta specialare som passar säsongen – till exempel drinkar med pumpa under hösten, kanel under vintern, och lätta fräscha smaker till sommaren.

Enligt Dushan Zaric, en av fem ägare och tillika bartender på populära Employees Only i West Village, går trenden dessutom mot att ingredienserna ska vara inköpta från närbelägna gårdar. Att stötta odlare i hemtrakten är något som New Yorkare är villiga att betala extra för – oavsett om slutprodukten hamnar på tallriken eller i glaset. 

 

 • Tjänstgörande redaktör: Ellinor Brenning, Elin Wieslander, Marlon Appelgren
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB