Ett matpalats som piggar upp
avFram till 2010 var lokalen där Eataly ligger bara en spöklik jättebyggnad (170 000 kvm!) bredvid spåren vid Stazione Ostiense. Idag är det ett väletablerat matpalats med restauranger och delikatessbutiker, där kommersen pågår från klockan 10 på förmiddagen till midnatt.
Jag tycker att det är fantastiskt när man utnyttjar den här typen av ”döda” utrymmen i en stad – och gör något som drar folk och skapar liv.
Tyvärr är inte kommunikationerna de allra bästa, närmsta tunnelbana är Piramide, och sen får man gå en liten bit. Men med tanke på att du med största sannolikhet kommer att lasta på dig både en och två flaskor olivolja, och säkert ett gäng ostar också – så kanske det kan vara värt en liten taxiresa.
Den här helgen är det ”Festival della Dolcezza” på Eataly – ett event tillägnat sötsaker på längden och tvären. Bland annat får man provsmaka choklad från Italiens bästa tillverkare.
Adress: Via 12 Ottobre.
www.roma.eataly.it
Foto: Eataly

Lotta Zachrisson, 37, är New York-bo sedan fyra år. Där upptäcker hon gärna spännande konst och nya stadsdelar.På helgerna hittar man henne på något trevligt brunchställe eller på picknick i någon park.
Kontrasterna, den närvarande historien och den sköna atmosfären – frilansjournalisten Johanna Paues föll handlöst för Berlin redan under det första besöket för sju år sedan. Två år senare flyttade hon dit.

Västgöten Elin Hellström har dragit till Barcelona för vädret och de sena vanorna. Hon sliter med katalanskan och övar på spansk mañana-mentalitet. Svag för ordböcker, balkongodling och morgonkaffe.
Skånske Petter Larsson, 25, har bott i London i tre år. Han älskar mixen av musik, mode, mat och märkliga människor. Utöver journalistjobb så bedriver han en ändlös jakt på nya områden, trender och barer.