Startsida / Inlägg

Bättre än turisthaken, men lika billigt

av Johanna Paues, Berlin

Friedrichshain är den stadsdel i Berlin jag har absolut bäst koll på när det gäller restauranger. Inte bara för att jag bor här, utan också för att det inte finns så värst många. Eller, nu ljuger, det finns jättemånga restauranger här, men de flesta skulle jag snarare beskriva som barhak (alla med likadan skabbig inredning och femtioelva miljoner olika rätter på menyerna) och kanske inte som ställen som levererar en minnesvärd restaurangupplevelse.

Jag ska försöka skriva ihop en guide till de restauranger här som är riktigt bra så småningom, men i dag får ni nöja er med ett skönt litet budgettips.

Fliegender TischMainzer Strasse serverar god vardagsmat. Hamburgare, risotto och pasta, sådana saker. Det är rejält och gott – och prisvärt. De flesta rätterna kostar runt 8 euro. Stället är litet och atmosfären mysig. En riktig kvarterskrog!

Kort sagt, för er som vill ha bra mat för en liten penning i Friedrichshain– håll er borta från de turistiga barhaken längs med Simon-Dach-Strasse och ät med Friedrichshainarna på Fliegender Tisch istället.

fliegender tisch

 

 • Tjänstgörande redaktörer: Emma Lindström, Kristina Jeppsson och Elvira S Barsotti
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB