Startsida / Inlägg

Rökigt, klottrigt och alldeles underbart

av Johanna Paues, Berlin
kiezblume

Jag köper ofta snittblommor, och allra helst köper jag dem på Kiezblume i Friedrichshain.

Det går knappt att vara i butiken, den grönhåriga kvinnan som har den röker så att hela lokalen ligger i tjock dimma – efter bara någon minut är jag så tårögd att jag knappt ser vilka blommor jag väljer och jag får akta mig noga för att inte trampa på hennes två vinthundar som sprider ut sig över golvet. Mitt bland rosor och ranunklar. Den ena hunden har förresten ett blått och ett brunt öga.

Men bortsett från röken är inredningen romantiskt drömmig, och blommorna och arrangemangen så vackra att jag helst skulle vilja ta med mig allt hem.

Den där kontrasten mellan det punkiga och prydligt perfekta får mig att bli alldeles lycklig, den påminner mig om varför jag tycker så mycket om Berlin. Det oförväntade. Det fria. Det huller om bullriga.

Berlin hjärta Johanna lika med sant.

 • Tjänstgörande redaktör: Petter J Larsson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB