Startsida / Inlägg

Färgglad veganrestaurang med superb mat och stort hjärta

av Elin Hellström, Barcelona

Många tänker på lufttorkad skinka och chorizo när spansk mat kommer på tal. Själv äter jag dock gärna vegetariskt och min nya favoritrestaurang är Veggie Garden som ligger i stadsdelen Raval ett stenkast från konstmuseerna MACBA och CCCB.

Veggiegarden_baren_webb
Här har man satsat på en färgsprakande interiör.

Veggie Garden är en veganrestaurang som drivs av nepalesen Ramesh Niraula. Han och hans sköna gäng serverar riktigt god indisk och nepalesisk mat, men även vegankäk ur det europeiska och mexikanska köken till mycket överkomliga priser.

veggiegardenexterior
Under lunchen mellan 14-15 kan det ibland vara svårt att få bord.

Köket är öppen non-stop från klockan 12.00-23.30 och förutom varmrätter finns burgare, smörgåsar, tapas och efterrätter. Deras populära trerätters lunchmeny med vin inkluderat landar på strax över 8 euro. Saknar du råsaftcentrifugen där hemma? Detoxa lite på semestern och hugg in på  juicerna gjorda på frukter, grönsaker och så kallade ”super fruits” som acai, shia och goji. Själv brukar jag dricka ekologisk vin eller öl. Har ännu inte hunnit testa deras vegancocktails.

veggiegarden_mat
När jag var där igår tog jag polenta med champinjoner, svarta bönor och guacamole. Mums.

Veggie Garden ligger på Carrer dels Àngels 3. Av oklara skäl ligger deras hemsida nere för tillfället.

Den här gatan är för övrigt ett vattenhål om man är sugen på att testa internationellt, prisvärt kök. Strax bredvid ligger La Rosa Negra, som serverar gott mexikanskt käk i en färgsprakande, stimmig miljö – och mojitos för 3,5 euro. Du har också den smarriga vietnamesiska restaurangen Bun Bo som är jättemysig.

 • Tjänstgörande redaktörer: Jennifer Snårbacka, Mikael Hedmark och Fred Balke
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB