Startsida / Inlägg

En grönsaksträdgård mitt i stan

av Johanna Paues, Berlin
prinzess1I går kom jag äntligen i väg till Prinzessinnengärten. Det är ett urban gardering-projekt, alltså ett ställe mitt i stan som förvandlats till en plats för odling. Det grundades 2009 när ett gäng kompisar, aktivister och grannar i området tillsammans bestämde sig för att det var bättre att göra något vettigt av den trista ödetomten än att bara låta den stå. prinzess7pirnziseee6 pirnziess3

Odlingarna är i lådor, plastsäckar och stuprör (!!) och ett stort pumpsystem sköter vattningen. Mitt i trädgården ligger ett lummigt kafé, vi beställde en jättegod pizza med lök och blåmöggelost. Den som blir trädgårdsinspirerad kan köpa sticklingar, grönsaker och kryddor i den lilla butiken.

prinzess5

Helt plötsligt dök Linda upp, som skriver den utmärkta bloggen So, I live in Berlin. Hon är vegan och delar ofta med sig av härliga recept (bland annat en helt vansinnigt god vegansk bolognese. Tips!).

prinzess8

pirnziess2Alldeles invid den stora rondellen vid Moritzplatz i Kreuzberg ligger det. Gå dit vetja.

 • Tjänstgörande redaktörer: Love Isakson Svensén, Jenny Åsell och Elvira S Barsotti
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB