Startsida / Inlägg

Minnes-föremål från 11 september kritiserade

av Lotta Zachrisson, New York

The National September 11 Memorial & Museum började nyligen visa upp föremål från attacken på World Trade Center och man började även sälja prylar i muséets butik. Men det senare har stött på motstånd i USA. Många tycker att det är fel att de försöker tjäna pengar på lidandet, framför allt kritiseras flera av sakerna som ”tacky”, det vill säga smaklösa.

Det är nu bestämt att styrelsen, där flera överlevande sitter med, ska gå igenom objekten och ge sin åsikt om vad som borde säljas. Museumet har redan dragit tillbaka en ostbricka i formen av en amerikansk flagga där platserna för de tre olika attackerna den dagen har märkts ut med små hjärtan. Annat som kritiserats är gosedjurshundar som det står ”search and rescue” på, samt luvtröjor och t-shirts.

 • Tjänstgörande redaktörer: Alex Rodriguez, Love Isakson Svensén och Elvira S Barsotti
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB