Startsida / Inlägg

Yes! Bokat i Berlins populäraste tvättstuga

av Johanna Paues, Berlin

Så var det fredag igen. Himla skönt, jag har jobbat som en tok den här veckan. Filmredigering varvat med att göra research på massor av härliga saker. Det är knepigt det där, att jag genom jobbet får koll på så mycket kul att uppleva – mest i Berlin förstås men även på andra ställen – och sedan, i verkliga livet, bara hinner med en tjugondel av allt. Om ens det. En trettiondel kanske? Men men, småbarnslivet och yadayada… Och en trettiondel är faktiskt inte så illa pinkat, för att vara en småbarnsmorsa med en en karl som under halva tiden är på andra sidan jorden tycker jag ändå att jag hinner med rätt mycket mellan alla blöjbyten, lekplatseftermiddagar och nattningar. Jag flänger hit och dit, jobbar och roar mig. Bra pusslat av oss ändå!

Apropå både min karl och att roa sig – vi har femårig bröllopsdag i dag och ska fira det med att gå på Lavanderia Vecchia i Neukölln. Äntligen. Jag har velat gå dit i flera år men har aldrig varit ute i tillräckligt god tid för att haffa ett bord. Nu hade vi tur, några andra hade avbokat. Konceptet är som följer: Alla gäster kommer vid 19.30 och äter samma trerättersmeny. Pris 58 euro inklusive vin (eller öl eller läsk) och mineralvatten. Lokalen ser ut som en italiensk tvättstuga.

Återkommer med recension.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Ett stoppljus? Det var väl inte så romantiskt? Tänker ni. Men det är bara för att ni inte vet att just den här varianten, som syns lite här och var i Berran, betyder att det är dags att stanna och pussa på den man är kär i. Jätteromantiskt ju.

 

 

 • Tjänstgörande redaktörer: Frida Westergård, Love Isakson Svensén och Nils Höglander
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB