Startsida / Inlägg

Ät som hemma i mamma Annas vardagsrum

av Petter Larsson, London

Allt är möjligt i London. Det bevisade min kompis Fabrizio när han ett halvår efter vår journalistikexamen slog upp portarna för sin egen pastashop – Mamma Anna & Co.

–      Det svåraste med att öppna ett nytt ställe var faktiskt att hitta ett passande läge och vi var nära att ge upp tre gånger, berättar Fabrizio i en paus utanför butiken i West Kensington.

–      Sen var det nästan lika svårt att hitta leverantörer med smakrika produkter.

IMG_2838
Mamma Anna flyttade i fjol till London från Milano. Detta gav mig, som inte har någon mamma här, möjligheten att då och då få äta en bättre italiensk middag än de flesta restauranger i London kan erbjuda. Och några månader efter att ”pastalabbet” öppnat och gjort succé med sin handgjorda pasta, så får nu även Londonbor prova på Mamma Annas middagsupplevelse. Under labbet ligger nämligen en hemlig minirestaurang – med ett bord. Rummet är på pricken inrett som Mamma Annas vardagsrum i Milano – jag har faktiskt varit där – med samma möbler och tavlor på väggarna.

–      Vi ville ta alla delar av middagarna vi brukade ha i vardagsrummet i Milano och förhöja upplevelsen på alla sätt, berättar Fabrizio.

–      Och precis som när man äter hemma hos Mamma Anna, är det hon som bestämmer menyn. Själv får man bara komma med önskemål och information om eventuella allergier.

IMG_3030

Menyn varierar från gång till gång, och familjerestaurangen – där även Fabrizios storasyster Giulia nu jobbar – ser till att återvändande gäster inte serveras samma sak.

Bordet har åtta platser att boka per kväll och är ingen bra idé om du vill ha privata samtal med ditt sällskap. Under mina två besök där har vad som kunde blivit en vanlig middag båda gånger lett till spännande samtal och nya bekantskaper.

– Feedbacken har varit helt fantastisk. Det droppar in fler folk varje dag. Vi gör inte någon marknadsföring utan ber folk att instagramma eller twittra bilder på sin mat. Genom det har vi sett att uppskattningen inte bara är något vi själva inbillar oss, berättar Fabrizio.

Och maten? En sexrätters middag med spännande italienska rätter, presenterade av en Fabrizio i sitt esse. Som hemma hos Mamma Anna i Milano – fast med servitörer.

IMG_3031
Pumpa- och sötpotatismousse
IMG_3034
Handgjord tagliatelle med succhini- och mandelpesto
IMG_3036
Kalvroulade med zucchini och crostata, med rosmarinskryddad klyftpotatis
IMG_3038
Tiramisu med en underbar halloncrostata.

Middagsupplevelsen på Mamma Anna & Co kostar £35 (ca 400 kr) per person och är varje fredag och lördag i sommar.

Boka bord här.

Själva ”labbet” (butiken) är öppet 11-21 varje dag på 3 Charleville Road, nära West Kensingtons t-bana.

 

  • Tjänstgörande redaktör: Mikael Hedmark, Sebastian Laneby
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB