Startsida / Inlägg

På väg till Berlin? Packa snyggstassen!

av Johanna Paues, Berlin

Berlin är inte en särskilt välklädd stad. Rent generellt sådär. Folk lunsar omkring i jackor från tidigt 2000-tal utan att skämmas för det och i mina kvarter skyltar fortfarande många frisersalonger med sådana där zickzackklippningar, där det liksom rakas in någon slags mönster i nacken. Fast det kanske är så fel att är rätt?

Hur som helst. Under en vecka i juli varje år, nästa vecka, ser det annorlunda ut i stan. Lite mer uppklätt. Lite mer medvetet. Lite fler situationer där du kanske ångrar att du inte tog på dig någonting mer uppdaterat. Inte för att vi oj-jag-har-en-snorfläck-på-tröjan-men-det-får-duga-ändå-människor kommer att styla oss till tänderna bara för att det är fashion week – men andelen piffiga människor ökar väsentligt och det kommer förmodligen inte kännas lika avslappnat som vanligt att ta en vända till Alexanderplatz i håliga tights och noppig t-shirt.

Inte för att jag tror att det är så många som packar sina fulaste kläder när de ska ut och resa, men för er som är på väg till Berlin och gillar att smälta in vill jag alltså ändå flagga för att det nästa vecka kan bli läge för snyggskorna och bästa blazern.Berlin Fashion Week pågår 8-13 juli, läs program och info om alla festligheter här.

fashionweek
Min dotter fixar till det sista på sin outfit. Mycket nöjd.

 

 

 

 • Tjänstgörande redaktör: Lina Thorén, Kristina Jeppsson, Elvira Barsotti
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB