Startsida / Inlägg

Två foton. 40 år. Samma ställe.

av Johanna Paues, Berlin

Jag är i Berlin igen! Och bortsett från att det just nu ösregnar så känner jag mig mycket nöjd över detta. Det är skönt vara tillbaka bland alla färgglada människor och hus.

Och så pysslar jag med kul saker! Till exempel har jag i dag varit med i en tävling som VisitBerlin anordnat i samband med att det snart är murjubileum här. Tävlingen gick ut på att jag med hjälp av ett gammalt foto skulle hitta till ett ställe i Berlin, ta ett foto av stället och posta det på Twitter. Så här såg fotot från förr ut:

1_13063_c_Stiftung Berliner Mauer
Photo: Stiftung Berliner Mauer

Ser ni skylten som det står Klub der Volkssolidarität på? Jag googlade förstås namnet och fick upp en adress direkt, hörnet Bernauer Strasse/Oderberger Strasse. Bara att åka dit och knäppa det här fotot:

photorally

Jag var snabb, riktigt jäkla snabb. Men eftersom båda (!!) mina telefoner vägrade att ladda upp bilden så hann resebloggaren Kami från Polen före. Well well, kul var det hur som helst! Och det är verkligen otroligt fascinerande att se hur mycket som förändrats. Följ hela tävlingen på Twitter under hashtaggen

 • Tjänstgörande redaktör: Sandra Christensen, Mattias Kling, Elvira S Barsotti, Joel Holmgren
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB