Startsida / Inlägg

Myller och mat på Maybachufer

av Johanna Paues, Berlin

Jag tycker att det är så härligt med alla marknader som finns här. Det är ju cirka tusen gånger trevligare att köpa sin mat vid ett livligt stånd utomhus än att gå till en tråkig matbutik. Här i Berlin är det dessutom så dåligt sortiment på många av dem att man tappar all lust till matlagning (kanel? Nähä. Vitkål? Nope. Färsk fisk? Glöm det) och jag går hellre runt och letar efter mina basvaror på en trevlig marknad än bland tre, fyra olika lysrörsbelysta matbutiker.

Jag brukar handla frukt, grönt och fisk på Boxhagener Platz om lördagarna. Mest för att marknaden ligger runt hörnet från där jag bor, men också för att den är himla mysig med gatumusik och clowner och grannsämja och sånt.

Nackdelen med Boxi är att det brukar bli rätt dyrt. Därför tänkte jag börja varva med den stora turkmarknaden vid Maybachufer. Den är generellt sett mycket billigare, till exempel brukar vår japanska granne köpa riktigt prisvärd sushifisk där.  Går man dit vid stängningsdags brukar det gå att fynda ordentligt, särskilt när det gäller frukt.

Dessutom är den stor och kul att gå på. Det är mer ett mischmasch av kryddor, tyger, mat och konstiga pinaler – i jämförelse med Boxi där maten säljs vid sidan av tjusiga saker som handbundna skrivböcker, tovade tofflor, dyra barnkläder och macarons. Och härliga spontankonserter blir det nästan alltid på Maybachufer också!

Varje tisdag och fredag vid Maybachufer i Neukölln mellan kl. 11-18.30.

mYBACHUFER4MAYBACHUFER5 maybachufer1 maybachufer2
 • Tjänstgörande redaktörer: Lina Thorén, Lukas Jacobson och Elvira S Barsotti
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB