Masserade kossor och cigariller på The Grand
avDet har varit mycket festligheter på sistone. Eftersom R fyllde år i måndags bjöd han in halva huset på en för-födelsedagsfest i söndags och på själva dagen firade R och jag på restaurangen The Grand i Mitte.
The Grand är ett lyxigt dekadent ställe. Inredningen är fixat sliten i kombination med tjusigheter som vita dukar, mörka träslag och läder. Menyn består till mer än hälften av kött från kossor. Bortskämda kossor som blivit masserade varje dag och fått öl och sånt. Det är kort sagt ett ställe helt i R:s stil.

Vi åt stek såklart. Inte den mest masserade (herregud, vi är ju inte gjorda av pengar!), men väl en riktigt fin entrecote.
The Grand, alltså. Perfekt för den som gillar kött och seriösa drinkar. Utmärkt när något ska firas. Huvudrätter från 18,5 euro (stekar från dryga 20 euro). Sjukligt goda drinkar i den murriga baren. Och cigariller, hälsar min livsnjutare till man.

Lotta Zachrisson, 37, är New York-bo sedan fyra år. Där upptäcker hon gärna spännande konst och nya stadsdelar.På helgerna hittar man henne på något trevligt brunchställe eller på picknick i någon park.
Kontrasterna, den närvarande historien och den sköna atmosfären – frilansjournalisten Johanna Paues föll handlöst för Berlin redan under det första besöket för sju år sedan. Två år senare flyttade hon dit.

Västgöten Elin Hellström har dragit till Barcelona för vädret och de sena vanorna. Hon sliter med katalanskan och övar på spansk mañana-mentalitet. Svag för ordböcker, balkongodling och morgonkaffe.
Skånske Petter Larsson, 25, har bott i London i tre år. Han älskar mixen av musik, mode, mat och märkliga människor. Utöver journalistjobb så bedriver han en ändlös jakt på nya områden, trender och barer.