Startsida / Inlägg

Recept program 5

av Katarina Wendelin

 

Så här såg det ut när folkfavoriterna Lill-Babs och Mark Levengood hälsade på hemma hos tjejerna och åt middag. Recepten till läckerheterna de bjöds på hittar du nedan!

  Ossobuco

Du behöver: 

4 skivor kalvlägg

Svartpeppar

Salt

4 msk vetemjöl

5 msk olivolja

2 st gula lökar

2 st vitlöksklyftor

2 st morötter

1 stjälk blekselleri

2 kvistar timjan

2 st lagerblad

1 bit citronskal

2 dl vitt vin

2 dl kalvbuljong

1 msk tomatpuré

Gör så här:

Salta och peppra kalvläggen och vänd dem i mjöl.

Bryn köttet på båda sidor i en stekgryta.

Ta upp köttet och lägg det i en form, täck med folie så det håller sig varmt.

 Finhacka löken, vitlöken, sellerin och morötterna. Tillsätt timjan, lagerbladen och citronskalen. Späd med vin och buljong.

Lägg tillbaka köttet i grytan.

Låt det koka på svag värme i 1,5 timmar.

 Gremolata 

 Du behöver:

4 st vitlöksklyftor

Rivet skal av en citron

2 msk persilja, finhackad

Gör så här: 

Finhacka vitlöken, blanda med rivet citronskal och persilja.

Strö gremolatan över köttet vid servering.

 Vi drack: ”Vedré” 2010 (nr 2126), 99 kronor.

Blåbärspaj:  

Du behöver: 

175 gram smör

3 dl vetemjöl

1 dl socker

1 tsk salt

1 tsk bakpulver

 400 gram frysta blåbär

Gör så här: 

Smält smöret i en kastrull, rör sedan i de övriga ingredienserna och forma till en deg.

Tumma ut degen i en pajform, häll i blåbären och grädda i ugnen på 225 grader i ca 25 minuter.

 Servera med vaniljsås.

Recept: Hannah Widell & Amanda Schulman

Foto: Amelia Lönngren Widell

  • Tjänstgörande redaktörer: Mikael Hedmark, Emma Lindström och Rebecka Rakell
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB