Startsida / Inlägg

Recept program 6

av Katarina Wendelin

 

Det här bjöds sköna Kitty Jutbring och Jessica Almenäs på i program 6 av ”På middag hos Hannah & Amanda” – och så här såg det ut när kvartetten träffades!

 Hummus

Du behöver:

1 burk kikärtor

2 vitlöksklyfor

1 dl olivolja

0,5 kruka basilika

Gör så här: 

Kör kikärtor och övriga ingredienser i en matberedare. Ställ kallt.

Ugnsrostade rotfrukter

Du behöver:

2 palsternackor

5 st mandelpotatisar

5 sötpotatisar

1 kruka färsk rosmarin

1 rödlök

1 gul lök

5 vitlöksklyftor

1 rotselleri, skivad

Gör så här:

Skär grönsaker och rotfrukter i stavar och klyftor. Lägg på en ugnsfast plåt och krydda med salt och peppar. Ringla över olivolja.

Kör in i ugnen på 225 grader i ca 30 minuter.

Om du vill kan du vid servering smula lite fetaost över.

Sallad

Du behöver:

Ruccola

Purjolök

Avocado

Salsiccakorvar

Vi drack: ”Cono sur organic chardonnay” 2012 (Art nr 6600), 75 kronor. 

 Veganska snickerskakor

Du behöver:

1 burk jordnötssmör

2 dl ljus sirap

1 dl socker

1 dl kokos

1 liter cornflakes

200 gram mjölkfri mörk choklad

Gör så här:

Ta fram en kastrull och blanda sirap, socker och jordnötssmör. Rör om i kastrullen tills du har en jämn smet.

Krossa cornflakes i en bunke och addera kokosen. Häll ner smeten i bunken och rör om.

Bred ut massan på en smord form, jämna till med fuktade händer och bred på den smälta chokladen. För att få lättskurna, jämna kakor kan du pensla på chokladen i stället för att hälla över chokladen. Låt stå kallt tills allt stelnat.

Skär upp i rutor och njut!

Recept: Hannah Widell & Amanda Schulman

Foto: Amelia Lönngren Widell

  • Tjänstgörande redaktörer: Joakim Ottosson, Kristina Jeppsson och Elvira S Barsotti
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB