Recept program 6
av
Det här bjöds sköna Kitty Jutbring och Jessica Almenäs på i program 6 av ”På middag hos Hannah & Amanda” – och så här såg det ut när kvartetten träffades!
Hummus
Du behöver:
1 burk kikärtor
2 vitlöksklyfor
1 dl olivolja
0,5 kruka basilika
Gör så här:
Kör kikärtor och övriga ingredienser i en matberedare. Ställ kallt.
Ugnsrostade rotfrukter
Du behöver:
2 palsternackor
5 st mandelpotatisar
5 sötpotatisar
1 kruka färsk rosmarin
1 rödlök
1 gul lök
5 vitlöksklyftor
1 rotselleri, skivad
Gör så här:
Skär grönsaker och rotfrukter i stavar och klyftor. Lägg på en ugnsfast plåt och krydda med salt och peppar. Ringla över olivolja.
Kör in i ugnen på 225 grader i ca 30 minuter.
Om du vill kan du vid servering smula lite fetaost över.
Sallad
Du behöver:
Ruccola
Purjolök
Avocado
Salsiccakorvar
Vi drack: ”Cono sur organic chardonnay” 2012 (Art nr 6600), 75 kronor.
Veganska snickerskakor
Du behöver:
1 burk jordnötssmör
2 dl ljus sirap
1 dl socker
1 dl kokos
1 liter cornflakes
200 gram mjölkfri mörk choklad
Gör så här:
Ta fram en kastrull och blanda sirap, socker och jordnötssmör. Rör om i kastrullen tills du har en jämn smet.
Krossa cornflakes i en bunke och addera kokosen. Häll ner smeten i bunken och rör om.
Bred ut massan på en smord form, jämna till med fuktade händer och bred på den smälta chokladen. För att få lättskurna, jämna kakor kan du pensla på chokladen i stället för att hälla över chokladen. Låt stå kallt tills allt stelnat.
Skär upp i rutor och njut!
Recept: Hannah Widell & Amanda Schulman
Foto: Amelia Lönngren Widell