Startsida / Inlägg

Recept program 7

av Katarina Wendelin

När Niklas Strömstedt och Annika Lantz bjöds på middag blev det supergoda isterband till huvudrätt och en vit chokladmousse till dessert. Så här kopierar du succén.

Isterband med persiljestuvad potatis 

och inlagda rödbetor

Du behöver:

4 stora isterband

12 kokta potatisar

2 msk vetemjöl

2 msk smör

4 dl mjölk

2 dl hackad persilja

Salt & vitpeppar

 Inlagda rödbetor

Du behöver:

1 kg rödbetor med blast

2 dl ättika 12%

3 dl socker

10 st vitpepparkorn

2 msk vaniljsocker

 Gör så här:

Dela potatisarna i grova bitar. Smält fett i en kastrull, rör ner mjölet och tillsätt mjölken. Låt blandningen koka några minuter under omrörning. Smaka av med salt och peppar.

Vänd i potatisarna och den hackade persiljan och servera.

Stek isterbanden i en stekpanna tills de är genomstekta och knapriga.

Servera med grovkornig senap.

 Inlagda rödbetor

Fyll en kastrull med vatten och
salt, lägg ner betorna och låt koka
cirka 30 minuter.

Skala sedan de kokta betorna.

Koka upp vatten, ättika, socker och vitpepparkorn. Häll lagen över betorna och låt de stå och dra i cirka ett dygn.

Vi drack: ”Cono sur organic cabernet sauvignon carmenere” 2011 (6586), 89 kronor.

Vit chokladmousse med marinerad lime

Du behöver:

Vit choklad-mousse

2 dl vispgrädde

50 g vit choklad

1 ägg

 Marinerad lime

1 lime

2 msk flytande honung

Gör så här:

Smält chokladen i vattenbad. Vispa upp ägget, tillsätt den smälta chokladen under omrörning. Rör ner den vispade grädden så det blir en jämn mousse. Häll upp i serveringsglas och ställ i kylen i cirka 1 timme innan servering.

Skiva limen och ringla honungen över. Låt stå. Vid servering, garnera med en skiva marinerad lime.

Recept: Hannah Widell & Amanda Schulman

Foto: Amelia Lönngren Widell

 

  • Tjänstgörande redaktörer: Love Isakson Svensén, Filip Elofsson och Fred Balke
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB