Startsida / Inlägg

Recept program 8

av Katarina Wendelin

När fina Gabriel Forss och minst lika fina bästisen Tobias Karlsson gästade tjejerna bjöds det på kryddig biffsallad och mojitos. Till dessert tuggade gänget i sig urgoda cheesecake brownies. Här är recepten!

Mojito

Du behöver:

4–6 cl ljus rom
1 msk sockerlag
2 cl pressad lime
1 lime
4 kvistar färsk mynta
Sodavatten
Krossad is

 Gör så här:

Häll sockerlag och den pressade limen i ett glas.

Fyll på med den ljusa rommen och fyll upp med sodavatten efter smak.

Garnera med myntaoch skivad lime i glaset och fyll upp med is.

Asiatisk biffsallad

Du behöver:

Biffsalladen

500 gram biff (lövbiff eller ”riktig”)
300 gram sockerärtor
1 röd lök
2 röda paprikor
1 gurka
1 kruka koriander
1 kruka mynta
1 pkt risnudlar

Såsen

6 msk fisksås
2 msk pressad lime
2 msk vatten
3 msk socker
1 hackad chili
2 hackade vitlöksklyftor

Gör så här:

Såsen

Dela chilin på längden och ta bort fröna. Strimla chilin, hacka vitlöksklyftorna och blanda med fisksås, socker, lime och vatten.

Skiva biffen i 1–2 cm tunna skivor.
Stek skivorna i en stekpanna tills de fått fin färg.

Skär löken, paprikorna och gurkan och blanda på ett fat. Skär ner de färska kryddorna, sockerärtorna och blanda om.

Koka upp vatten och koka risnudlarna. Häll av dem i ett durkslag och låt dem svalna.

Häll nudlarna på fatet med grön-sakerna och lägg över biffen.

Avsluta med dressingen.

Vi drack: Bellingham ”The old orchards chenin blanc” (nr 2051), 99 kronor.

Cheesecake brownies

Du behöver:

150 gram smör
1 dl kakao
3 st ägg
3 dl strösocker
2,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

Cheesecakeröran

200 gram färskost
1 st äggula
3 msk strösocker
2 tsk vaniljsocker

Gör så här:

Ställ ugnen på 150 grader. Smält smöret och rör ner kakaon. Låt svalna. Rör ihop äggen och sockret. Blanda bakpulvret med mjölet och vänd ner det i äggsmeten med smöret.

Rör ihop färskosten med äggula, socker och vanilj.

Lägg bakplåtspapper i en ugnsform och häll i smeten.

Klicka ut cheesecakeröran och dra ut den i fina mönster med en kniv. Grädda kakan längst ner i ugnen i cirka 30 minuter.

När kakan svalnat, skär du den i rutor.

Recept: Hannah Widell & Amanda Schulman

Foto: Amelia Lönngren Widell

  • Tjänstgörande redaktörer: Elin Wieslander, Mia Carron och Annika Panas
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB