Startsida / Inlägg

Nytt liv – ny stil!

av Katarina Wendelin

Petra har sex år gamla plagg i garderoben och har prioriterat alla utom sig själv. Christina har gått ner 55 kilo (jo, du läste rätt) och tappat stilen. Vi hjälpte tjejerna att hitta inspiration i modedjungeln.

text KATARINA WENDELIN
foto BÖRJE THURESSON, ANGELICA SÖDERBERG, JOSEFINE LAUL
styling HANNAH WIDELL & AMANDA SCHULMAN
stylingassistent LINDA ZETTERLUND MILLERUD
makeup ELIN SVENSSON

Tack till Deevisthlm.se och Annajonsson.se

 Tjejerna i reportaget är:

Petra Rosander

ÅLDER: 38 år. FAMILJ: Blivande maken Mischa och barnen Vera, 6, och Axel, 2 år. BOR: Stockholm. GÖR: Jobbar med administrativa uppgifter.

Varför anmälde du dig till ”Gör om mig”?
– Innan jag fick barn, för sex år sen, tog jag hand om mitt yttre och stajlade mig ordentligt – jag piffade mig som satan! Sen kom Vera och mitt fokus förflyttades. Dels var det inte lika intressant med kläder längre, dels hann jag inte. När jag blev mammaledig en gång till glömde jag bort mig själv helt. Jag har fortfarande sex år gamla plagg hängandes i garderoben! Katastrof! Det må vara en kliché men den stämmer: Som mamma prioriterar man aldrig sig själv.

Hur ser du ut till vardags?
– Jag jobbar på ett kontor med dresscode vilket innebär att jag oftast bär skjorta och byxor eller kjol. Ibland fuskar jag och har jeans vilket jag också bär utanför kontoret. Det är tråkiga kläder! Håret sätter jag upp i en tofs.

Är det något speciellt du vill förändra?
– Håret! Jag är bekväm av mig och har sparat ut mitt hår för att kunna sätta upp det i en tofs. Jag vill ha en frisyr som jag trivs i och som jag vill ta hand om, men jag vill hitta tillbaka till min gamla stil. Jag vill känna att det är roligt att göra mig i ordning på morgonen igen, inte sucka över samma gamla frisyr och smink.

Vad vill du absolut inte göra?
– Jag vill inte raka mig kort i nacken men annars är jag öppen för allt! Förändring är kul.

Christina Höglund

ÅLDER: 26 år. FAMILJ: Nyblivna sambon Henrik, mamma, pappa och två bröder. BOR: Stockholm. GÖR: Pluggar till personaladministratör och jobbar på hotell.

Varför anmälde du dig till ”Gör om mig”?
– Jag har gjort en gastrisk bypass-operation och gått ner ungefär 55 kilo på mindre än ett år. Jag hade aldrig någon riktig stil men är ännu mer lost nu! Det är dessutom bekvämt att någon annan fattar besluten. Nu kan jag välja vad jag vill när jag shoppar men hittar ingenting och har svårt att se mig själv som smal, jag ser fortfarande en stor person i spegeln.

Hur ser du ut till vardags?
– Jeans och t-shirt eller linne – simpelt. Jag har aldrig haft någon stilförebild eftersom min storlek gjorde att jag inte hade så mycket att välja på i klädväg. Jag hoppas kunna hitta en stil nu!

Är det något speciellt du vill förändra?
– Allt, haha! Jag hoppas på att få tips och idéer så att jag kan gå utanför boxen. När jag var stor kunde jag köpa samma tröja i fyra färger bara för att jag lyckades hitta något som passade.

Vad vill du absolut inte göra?
– Jag vill inte ha tantigt hår men är medveten om att kvaliteten antagligen tvingar mig att klippa mig kort. En gammal permanent har slitit rejält på mitt hår och i och med operationen var inte mina matvanor de bästa…

 

EFTER:

– Det här var en helt fantastisk upplevelse! Mest nöjd är jag med håret – tänk att mitt slitna hår ser så här friskt och tjock ut. Jag förstod att det skulle klippas eftersom det var så slitet men att det skulle bli så här kort och så här bra hade jag ingen aning om. Jag har oändligt många sätt att stajla håret på nu och själv hade jag aldrig vågat klippa mig så kort. Jag älskar också fuskpälskappan, annars är det kanske lite väl mycket 60-tal över min look men vem vet – kanske vågar jag mig på det här själv också. Den här looken och upp-levelsen har inspirerat mig jättemycket.

Alla bilderna från makeovern hittar du längre ner i artikeln!


Christina bär:
Kappa, privat. Polo, 1 595 kronor, Heart of Lovikka. Kjol, 169 kronor, Beyond Retro. Ring, 199 kronor, Judits. Örhängen, cirka 4 000 kronor, Yvone Christa. Skor, 799 kronor, Tiamo/Scorett.

EFTER:

– Jag är jättenöjd! Hårfärgen och frisyren blev jättebra, liksom kläderna och sminket. Det är kul att bära mönstrat eftersom jag aldrig väljer det själv, det blir alltid svart, vitt eller grått. Det här är en stil jag skulle kunna bära till vardags så det känns helrätt. Jag är helnöjd med helheten men sminkningen är jag lite extra nöjd med. Det är en makeup som lämpar sig bäst till fest, det är mycket runt ögonen, skuggor och så, och jag hoppas att jag kommer att kunna lägga en liknande själv. ”Gör om mig” blev definitivt en kick i rätt riktning för mig!

Petra bär:
Blommig klänning, 899 kronor, Rules by Mary. Strumpbyxor, 99 kronor, Kappahl. Skärp, 1 200 kronor, Hoss Intropia. Svarta örhängen, 349 kronor, Pipols bazaar. Armband, 799 kronor, Dyrberg Kern. Vinröd kappa, 700 kronor, Bubbleroom. Handskar, 790 kronor, Sauso. Stövlar, 3 949 kronor, A Pair.

Bildspel: Se alla bilderna från makeovern här!

 • Tjänstgörande redaktörer: Sandra Christensen, Alex Rodriguez och Mattias Kling
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB