Startsida / Inlägg

En egoboost på hög nivå

av Katarina Wendelin

Charlotta behövde hjälp att hitta sitt tuffare, modernare jag, medan Nina ville prova vingarna utanför sin trygghetszon. Vi hjälpte gärna till att uppdatera dem till 2.0. 

text KATARINA WENDELIN foto BÖRJE THURESSON, ANGELICA SÖDERBERG, JOSEFINE LAUL styling HANNAH WIDELL & AMANDA SCHULMAN stylingassistent LINDA ZETTERLUND MILLERUD makeup ANNA GÖRANSSON, ELIN SVENSSON hår DEEVI STHLM

tack till Deevi STHLM, Scandic Grand Central och Annajonsson.se.

Tjejerna i reportaget är:

Nina Stålkrona

ÅLDER: 30 år. FAMILJ: Frun Susanne och barnen Cornelia, 11, Lilja, 5, Leander, 3, och Lycke, 1 år. BOR: Stockholm. GÖR: Förvaltningsassistent.

Varför anmälde du dig till ”Gör om mig”?

– Det är dags att göra något nytt och gå utanför min trygghetszon!

Hur ser du ut till vardags?

– Jag brukar väldigt ofta bära jeans, ett vitt linne och en svart tröja. Nu hoppas jag kunna hitta alternativ till vardagsuniformen och att någon annan plockar fram vad de tror att jag kanske passar i. Om det faller mig i smaken fortsätter jag bära det. Jag tycker att till exempel Gwen Stefani klär sig ursnyggt men skulle nog aldrig dra på mig samma sak själv. Jag önskar att jag kunde klä mig så, haha.

Är det något speciellt du vill förändra?

– Håret! Jag bär alltid
håret i tofs och klipper det aldrig kortare än att det går att bära uppsatt. Jag vill nödvändigtvis inte hitta
en ny stil utan bli uppgraderad!

Vad vill du absolut inte göra?

– Bli blond eller snagga mig!

Charlotta Bernhoff

ÅLDER: 36 år. FAMILJ: Maken Robin och barnen Hugo, 3 år, och Sixten, 6 månader. BOR: Sollentuna. GÖR: Föräldraledig intensivvårdssjuksköterska.

Varför anmälde du dig till ”Gör om mig”?

– Jag såg av en slump att Hannah och Amanda sökte folk till ”Gör om mig” och kände att det var något för mig. Med en nyfödd så passar inget i garderoben och jag har ingen tid att lägga på mig – det här är lite av en lyx! Dessutom jobbar jag som sjuksköterska vilket innebär att jag alltid bär arbetskläder och inte lägger så mycket tid på det här med kläder.

Hur ser du ut till vardags?

– Om jag inte jobbar bär jag jeans och linne med kofta. Eftersom jag ammar är det enklast och jag känner att jag har fastnat i den stilen. Håret är väldigt oklippt just nu och jag bär det nästan alltid uppsatt i tofs. Det skulle vara kul med en frisyr.

Är det något speciellt du vill förändra?

– Jag vill bli lite tuffare. Jag har fastnat i stilen jag hade i gymnasiet. Jag vill gärna fortsätta vara en jeanstjej men slippa hästsvansen och helt enkelt se
lite tuffare ut!

Vad vill du absolut inte göra?

– Jag vill inte bli kort- eller rödhårig. Jag har en gammal lugg som vuxit ut och jag vill inte ha tillbaka den – jag lägger inte ner tid på stajling eftersom jag inte har tiden eller motivationen.

 EFTER

Nina strålar i polotröja, 1 999 kronor, Munthe plus Simonsen, skinnbyxor, 3 895 kronor, Paige/NK Internationella designers och skoletter, 6 800 kronor, Luciano Padovan.

– Det här var en egoboost på hög nivå! Kläderna och håret känns ovant men okej – det kommer att ta ett tag för mig att vänja mig vid att vara korthårig, men jag är jättenöjd. Jag blir förvånad varje gång jag ser mig i spegeln. Kläderna skulle jag absolut bära, eller ha i garderoben och bygga upp modet att ta på mig, haha. Sminket är jag supernöjd med och skulle ha det till fest. Jag är så lycklig efter en toppendag! 

EFTER

Så här fin blev Charlotta i klänning, 2 250 kronor, Karen Millen/NK och platåsandaletter, 1 250 kronor, Ten points.

– Det här var jättehäftigt! Jag hade aldrig valt ut något sådant här åt mig själv i klädväg, och det är spännande att se mig själv så här. Jag skulle gärna bära stövlar till klänningen för en lite tuffare look. Håret är jag jättenöjd med. Jag tycker dessutom om att vara mörk
så färgen passar mig utmärkt. Sminket är också ovant, jag är inte van att
bära så mycket, men skulle gärna repetera looken på fest!

 

 • Tjänstgörande redaktör: Hans Österman
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB