Fräscht & grönt med programledarduo
avTjejerna bjöd hem sköna Malin Gramer och Kodjo Akolor som bjöds på soppa, fisk och en riktigt fluffig drömtårta. Du hittar recepten här!
Förrätt: Jordärtskockssoppa
Du behöver:
1 kg jordärtskocka
Ca 5 dl matlagningsgrädde
Grönsaksbuljong, vi valde Renée Voltaires
Gör så här:
Koka jordärtskockorna tillsammans med 4 msk av grönsaksbuljongen (motsvarar ca 2 st buljongtärningar), löken och vatten. När jordärtskockorna mjuknat ställ av kastrullen från plattan och mixa ihop allt med en mixerstav. Tillsätt grädden efterhand.
Vi drack: ”Casas patronales sauvignon blanc riesling gewürztraminer”, artnr 2065, 69 kronor.
Huvudrätt: Torsk i foliépaket
med örtagårdssås och kokt potatis
Du behöver:
500 g vit fisk
1 zucchini
1 knippe dill
Sugarsnaps
Citron
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader. Fördela torsken i fyra foliepaket, tillsammans med vitlök, zuccini, sugarsnaps och dill. Häll över olivolja och pressad citron. Krydda med vad du själv föredrar. In i ugnen i ca 20 minuter. Servera med nykokt potatis och örtagårdssås.
Örtagårdssås
Du behöver:
2 dl majonnäs
1 knippe basilika, färsk
1 näve ruccola
1-2 msk vatten
Salt & peppar
Gör så här:
Mixa först ruccola och basilika med vatten. Blanda sedan med majonnäs, salt och peppar.
Vi drack: ”Las Moras reserva chardonnay”, artnr 16018, 73 kronor.
Efterrätt: Chokladtårta med frosting
Du behöver:
6 tårtbottnar (choklad och vanlig)
1 burk Nutella
1 burk Marshmallow fluff
Gör så här:
Lägg tårtbotten på ett fat. Bred sedan vartannat lager med fluff och vartannat med nutella. Gör sedan frostingen och bred den runt över hela tårtan. Garnera med hackad choklad.
Frosting
Du behöver:
600 g cream cheese
150 g smör, rumstempererat
0.5 tsk äkta vaniljpulver
10-14 dl siktat florsocker, måtta efter smak
Gör så här:
Vispa cream cheese och smör slätt och fint. Tillsätt vaniljen. Rör ner florsockret lite i taget. Vispa inte för länge då frostingen kan bli för lös.
Vi drack: ”Saracco moscato d’Asti”, artnr 7784, 70 kronor.
recept: Amanda Schulman & Hannah Widell