Startsida / Inlägg

Fräscht & grönt med programledarduo

av Katarina Wendelin

Tjejerna bjöd hem sköna Malin Gramer och Kodjo Akolor som bjöds på soppa, fisk och en riktigt fluffig drömtårta. Du hittar recepten här!

Förrätt: Jordärtskockssoppa

1Förrätt

Du behöver: 

1 kg jordärtskocka

Ca 5 dl matlagningsgrädde

Grönsaksbuljong, vi valde Renée Voltaires

Gör så här:
Koka jordärtskockorna tillsammans med 4 msk av grönsaksbuljongen (motsvarar ca 2 st buljongtärningar), löken och vatten. När jordärtskockorna mjuknat ställ av kastrullen från plattan och mixa ihop allt med en mixerstav. Tillsätt grädden efterhand.

Vi drack: ”Casas patronales sauvignon blanc riesling gewürztraminer”, artnr 2065, 69 kronor. 

Huvudrätt: Torsk i foliépaket

med örtagårdssås och kokt potatis

2Huvudrätt

Du behöver: 

500 g vit fisk

1 zucchini

1 knippe dill

Sugarsnaps

Citron

Gör så här:

Sätt ugnen på 225 grader. Fördela torsken i fyra foliepaket, tillsammans med vitlök, zuccini, sugarsnaps och dill. Häll över olivolja och pressad citron. Krydda med vad du själv föredrar. In i ugnen i ca 20 minuter. Servera med nykokt potatis och örtagårdssås.

Örtagårdssås

Du behöver:

2 dl majonnäs

1 knippe basilika, färsk

1 näve ruccola

1-2 msk vatten

Salt 
& peppar

Gör så här:

Mixa först ruccola och basilika med vatten. Blanda sedan med majonnäs, salt och peppar.

Vi drack: ”Las Moras reserva chardonnay”, artnr 16018, 73 kronor.

Efterrätt: Chokladtårta med frosting

3Efterrätt

Du behöver:

6 tårtbottnar (choklad och vanlig)

1 burk Nutella

1 burk Marshmallow fluff

Gör så här:

Lägg tårtbotten på ett fat. Bred sedan vartannat lager med fluff och vartannat med nutella. Gör sedan frostingen och bred den runt över hela tårtan. Garnera med hackad choklad.

Frosting

Du behöver:

600 g cream cheese

150 g smör, rumstempererat

0.5 tsk äkta vaniljpulver

10-14 dl siktat florsocker, måtta efter smak

Gör så här:

Vispa cream cheese och smör slätt och fint. Tillsätt vaniljen. Rör ner florsockret lite i taget. Vispa inte för länge då frostingen kan bli för lös.

Vi drack: ”Saracco moscato d’Asti”, artnr 7784, 70 kronor.

recept: Amanda Schulman & Hannah Widell

Se programmet här!

  • Tjänstgörande redaktör: Mikael Hedmark, Sebastian Laneby
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB