Recept program 3: Middag med Sofia & Hanna
avHär hittar du alla recept som Hannah & Amanda använde sig av när de fixade middag till Sofia Wistam och Hanna Hedlund!
Förrätt: Grillad sparris med parmesan
Du behöver:
400-500 gram färsk grön sparris
2 msk raps- eller olivolja
50 gram Österlenost eller parmesan
Flingsalt
Gör så här:
Skölj sparrisen och bryt av den där den går av och salta och peppra lägg sparrisen på lägg ut den på ett grillhalster, pensla på rapsolja och grilla några minuter. Hyvla parmesan över innan servering.
Vi drack: ”Winkl sauvignon blanc”, art nr 2799, 139 kr
Huvudrätt: Chèvrelax med färskpotatis
Du behöver:
400 gram laxfilé/4 portionsbitar
150 gram chèvre/getost
Olivolja
Salt och peppar
Honung
Gör så här:
Skär ett snitt rakt över varje filé och fyll med chèvre. Ringla lite olivolja över. Lägg laxen på grillen, med skinnsidan nedåt, och låt den grilla ca 15 minuter eller tills den fått fin färg. Salta och peppra efter smak och ringla eventuellt honung över, om du tycker att det är gott!
Färskpotatis
Du behöver:
Färskpotatis för fyra
Gör så här:
Börja med att skrubba potatisen ren och lägg den sen i en kastrull med vatten och lite salt i. Låt potatisen koka tills den är så mjuk som du vill ha den.
Örtagårdssås
Du behöver:
1 dl gräddfil
2 msk majonnäs
1 msk finhackad dill
1 msk finhackad persilja
2 tsk citronsaft
1 krm strösocker
2 krm salt
Gör så här:
Blanda ihop alla ingredienser i en skål och tillsätt salt och peppar efter smak.
Låt såsen stå kallt innan servering.
Vi drack: ”Helderberg cabernet sauvignon”, art nr 2039, 89 kr.
Efterrätt: Ananasspätt
Du behöver:
Ananas
Jordgubbar
Kokosflingor
Vaniljglass
Grillspett
Gör så här:
Börja med att skära upp ananasen i mellanstora bitar och tvätta jordgubbarna och dela dem. Rulla runt bitarna i kokos för att sen trä fruktbitarna på ett fuktat grillspett som du lägger direkt på grillen. Låt spetten grillas i cirka fyra minuter.
Lägg dem sen på en tallrik och servera med vaniljglass.