Recept program 4: Middag med Ernst
avKlart du vill veta hur Hannah & Amanda gjorde den goda maten – här får du recepten till middagen med Ernst!
Förrätt: Avokado- och fetaostkräm med grönsaksstavar
Du behöver:
2 st gurkor
En påse morötter
1 st avokado
100 gram fetaost
1 tsk citronsaft
Naturell turkisk yoghurt, 10 %
Salt & peppar
Gör så här:
Kärna ur, skala och grovhacka avokadon och lägg i en bunke. Smula ner fetaosten, pressa ner citronsaften och tillsätt yoghurten. Mixa alltsammans till en slät sås med en stavmixer. Tillsätt mer yoghurt om konsistensen är för rinnig. Smaka av med peppar och eventuellt lite salt.
Vi drack: ”Palacio de la Vega”, art nr 2728, 71 kr
Huvudrätt: Lövbiff med pepparrot och färskpotatis
Du behöver:
8 lövbiffar, tunt bankade
4 äggulor
200 gram färsk pepparrot
4 msk smör
3 dl gräslök
Matolja
1 kg färskpotatis
Gör så här:
Koka färskpotatisen i vatten.
Separera äggulorna från äggvitan och behåll hela äggulor i halva skal.
Riv pepparroten på ett rivjärn.
Pensla lövbiffarna med lite olivolja och salta samt peppra efter smak. Stek lövbiffarna i en väldigt het, 30 sekunder på ena sidan och 15 sekunder på den andra.
Lägg upp lövbiffarna på tallrikar och placera en hög med riven pepparrot på, samt ett äggskal med äggula.
Servera med färskpotatis och dijonsenap.
Vi drack: ”Las Moras shiraz”, art nr 6574, 89 kr
Efterrätt: Rabarberknyten
Du behöver:
6-7 st rabarberstjälkar
1 dl strösocker
Vit choklad
Folie
Vaniljglass
Gör så här:
Börja med att skala rabarberstjälkarna och hacka den sen. Riv av fyra lika stora foliebitar som du lägger rabarbren på. Bryt bitar av den vita chokladen över och strö lite socker över, om du inte tycker om sur rabarber.
Knyt ihop paketen och lägg dem på grillen i cirka 5 minuter.
Servera med vaniljglass.
Vi drack: ”Saracco moscato d’Asti”, art nr 7748, 74 kr