Recept program 5: Middag med Lena & Paolo
avKlart du vill veta hur Hannah & Amanda gjorde den goda maten – här får du recepten till middagen med Paolo och Lena Roberto!
Förrätt: Parmaknyten
Du behöver:
6 skivor parmaskinka
Soltorkade tomater, 6 st
Färsk basilika
Crème fraîche
Parmesan
Gör så här:
Hacka tomaterna och blanda med crème fraîche. Riv i lite basilika och salta och peppra efter smak. Dela varje skinkskiva i 2-3 bitar och lägg en klick av tomatröran i varje bit. Vik ihop knytena.
Vi drack: ”Domäne Wachau riesling”, art nr 4138, 79 kr
Huvudrätt: Lammytterfilé med grönsaksspett
Lammet
Du behöver:
Persillade
1 msk Soja
700 gram lammytterfilé
2 st röda paprikor
4 st valfria korvar
1 st zucchini
Salt & peppar
Grillspett
Gör så här:
Salta och peppra lammet efter smak. Ringla soja över lammet och krydda med persillade. Lägg sen på grillen och grilla i cirka 15 minuter runtom. Innertemperaturen ska vara runt 60 grader för ett rosa kött och runt 70 för ett genomstekt. Lägg sen att vila i folie i cirka 15 minuter.
Skölj grönsakerna och skär upp i bitar. Trä dem sen på grillspett och lägg på grillen.
Widell-såsen
Du behöver:
5 dl Crème fraîche
1 dl kalvbuljong
2 vitlöksklyftor
En kruka basilika
Salt
Gör så här:
Blanda ingredienserna och pressa i vitlöken. Rör om och smaka av med lite salt. Toppa med färsk basilika.
Vi drack: ”Graham Beck chardonnay viognier”, art nr 15515, 69 kr
Efterrätt: Marängtårta
Du behöver:
2 st färdiga marängbottnar
3 liter jordgubbar
5 dl vispgrädde
En halv burk lemon curd
Gör så här:
Tvätta jordgubbarna och dela dem på mitten. Vispa samman grädden och lemon curden till en sås. Smeta ut såsen över marängbotten och lägg ett lager med jordgubbar på. Lägg på ytterligare en marängbotten, sås och jordgubbar. Låt stå kallt till servering.
Vi drack: ”Kopke fine ruby”, art nr 8048, 79 kr
Här ser du programmet!