Recept program 6: Middag med Thomas & Pigge
avVarsågod – här får du recepten till grillmiddagen som Hannah & Amanda anordnade för Thomas Bodström och Pigge Werkelin i ”På middag hos Hannah & Amanda – Sommar”!
Förrätt: Gubbröra med fin crisp
Du behöver:
4 kokta ägg
Matjessill
2 dl majonnäs
Gräslök
1 st rödlök
Dill
Fin crisp
Gör så här:
Börja med att skära upp äggen och sillen i små bitar, finhacka löken och gräslöken och blanda ihop ingredienserna med majonnäsen. Finhacka dillen som du sedan lägger i röran. Salta och peppra efter smak och låt stå kallt innan servering.
Till servering la vi upp gubbröran på fin crisp.
Vi drack: ”Laroche bourgogne réserve”, art nr 5621, 99 kr
Huvudrätt: Grillspett med Schulmansåsen
Du behöver:
Grillspett
500 gram lamm
500 gram nötkött
2 st röda paprikor
4 st majskolvar
4 st vitlöksklyftor
3 st gula lökar
4 st stora champinjoner
Persillade, salt & peppar (eller annan valfri krydda)
Grillspett
Gör så här:
Börja med att lägga grillpinnarna i vatten och skär upp champinjoner, paprika, majskolvar och löken i valfri storlek.
Skär upp lammköttet och nötköttet i bitar. Trä på grillspett.
Vi delade även en vitlök och trädde på spetten.
Krydda med persillade, salt och peppar efter smak.
Schulmansås
1 dl majonnäs
1 klyfta vitlök
1 st chili
2 msk tomatpuré
Blanda ihop majonnäsen och tomatpurén i en skål. Pressa ner vitlök, finhacka chili och blanda ner i såsen. Förvara kallt tills servering och toppa med chilifrukt innan servering.
Vi drack: ”Graham Beck reserve shiraz”, art nr 12922, 75 kr
Efterrätt: Strawberry daiquiri och chokladbitar
Du behöver:
1 liter färska jordgubbar
Is
16 cl vodka
10 cl sprite
Mynta
Gör så här:
Börja med att mixa ihop is, jordgubbar och vodka. Tillsätt sprite efter smak och blanda i mynta. Serveras med goda chokladbitar efter smak.