Dakarbloggen

Tina Thörner bloggar från rallyt genom Argentina och Chile

Startsida / Inlägg

Dakar 2010 är förbi…..

av tinathorner

Ja, då är man tillbaka på samma rum som jag kom till den 28 december! En 9 000 km lång tripp är gjord och man är många erfarenheter rikare = dä ä livet, dä se!!

Det blev en sen start och sträckan var bara 200 km, rakt och vinkel med några kurvor, vi kom upp i ett snitt runt 145 km/h och vi som startade mellan de två som kunde vinna rallyt var laddade. BMW mot VW! Före start kom Sainz kartläsare och bad oss att vi skulle stanna om de kom ikapp oss! 

Alla 4 laddade fullt och i mål skilde det 1 minut mellan oss alla, vi kom in som 3:a. Vår Matador Carlos Sainz vann rallyt för Nasser. Och det var nog precis vad VW ville skulle hända. Nu var alla nöjda och glada. Det var enormt mycket publik och ett stort uppbåd efter hela vägen (350 km) in till målgång i BA. 

Chichi och jag konstaterade att vi gärna skulle kunna ta två veckor till direkt, så roligt och spännande har vi haft det. Men nu var det roliga slut för denna gången och mina tankar på väg tillbaka i bilen var en ”rerun” av dagarna och skillnaden av att ha en ”ungtupp” som förare. 

Det är en skillnad och speciellt i ”mogenhet”, inställning och attityd till det som sker och händer. Bra träning för mig. Så vägen hem blev en ”coachinglektion”. Som jag sa till Chichi, från en mogen kvinnas verklighet och syn på det vi gjort under detta Dakarrallyt.

Direkt från bilen kl 20 in i duschen, på team middag och sedan på Red Bull-partyt som VW bjudit in oss till. Men jag var där en timma och nu är jag tillbaka på hotellet för att skriva till er – mina trogna blogg läsare – och så ska jag packa och fixa för prisutdelning och hemresa i morgon.

Här har jag ett foto på vinnarbilen – bakifrån – men det är det man ser då man inte vinner…. baken på vinnaren…..

Vinnarbilen!.jpg

Jag ska åka hem och  ta tag i 2010 och göra ett super år av det. Har en massa olika planer på gång, så jag måste nu planera, strukturera och skapa min ”årskarta” att navigera efter.

Njut av söndagen och så ser vi alla fram emot ett spännande 2010!

Vill tacka alla för att ni följt mig och Aftonbladet som gjort det möjligt för mig att dela med mig lite av vad som händer i ett Dakarteam. Det var verkligen kul att även få köra alla sträckor här i Sydamerika, för som det ser ut nu kommer Dakar tillbaka till Afrika nästa år.

Rally raid hälsningar 

Er Tina

 

Information

Denna blogg är inte längre aktiv. För en lista på aktiva bloggar, gå till bloggar.aftonbladet.se.

Sök

Arkiv

Kategorier

  • Tjänstgörande redaktörer: Love Isakson Svensén, Frida Westergård och Nils Höglander
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB