Dakarbloggen

Tina Thörner bloggar från rallyt genom Argentina och Chile

Startsida / Inlägg

Ja, då var det dagen före sista sträckan!!

av tinathorner

En strålande morgon var det när jag öppnade dörren kl 6 i morse. Som vanligt sover Chichi tills det är 30 minuter kvar och jag går alltid och käkar frukost och sedan tar jag med 2 frallor, en banan och juice till Chichi. 

I morse fick vi starta som 15:e bil och hade 8 bilar som körde långsamt före oss, så det blev en jakt redan från första kilometrarna. Men efter 50 km hade vi lyckats ta 5 och sedan var det att jaga vidare i dammet. Men det är vi ju vana nu, hi hi. Inne på sträckan har vi ”radarzoner” som vi kör 30 eller 50 km/h i och idag ville Chichi köra om bilen framför som vi också måste hålla bakom oss för att vara kvar på 5:e plats. Så det blev en liten dust – i vissa lägen tror jag att killar bara har ”manliga” gladiator gener (är helt säker)! I målet var det sedan meningsutbyte mellan honom och Sousa. Till slut fick jag bara gå in och BRYTA!! Ibland blir det bara för mycket! Och lika var det mellan Sainz och Nasser, de är också som hund och katt. Körde i varandra och allt möjligt. Som tjej här blir man bara stum???? Finns mycket att göra som coach här ;o)))

Vi hade en super tid med tanke på vart vi startade, så vi kom in som 3:a. Snabbast var vår teamkompis Peterhansel och sedan Nasser före oss och efter kom Sainz. Så nu har alla 4 förarna fått gå till tävlingsledningen för att intyga att alla ska vara och köra sportsligt i morgon. Har aldrig varit en sådan fajt i Dakars historia. Ni kan tänka er att köra 15 dagar och bara ha 2 minuter och 49 sekunders skillnad mellan två bilar – imponerande och fränt!

Nu har jag fixat ett foto från vår ”bunker”. Här har vi sovit dessa två veckor.

Vår bunker under dakar.jpg

Jag tackar för alla fina inlägg och det känns underbart att veta att man har sådant stöd!

Sedan fick jag en fråga från Fredrik om hur bra jag är på att skruva och jag är absolut ingen mekaniker, men med allt som hänt med bilen under denna resa har jag blivit så mycket bättre ;o) Nu kan jag snart byta allt jag med på bilen! Det är Chichi som är den som kan skruva och jag är hantlangare – men det är det som kallas ”teamwork”. 

Är redan klar med roadbooken och ska nu gå på middag i lugn och ro och kunna sitta ner och prata. Sträckan i morgon är mycket ”rakt och vägbyte”, men det var där Chichi körde sönder sin bil förra året och förlorade 2 timmar! Han vill köra för en sträckseger i morgon också, så jag säger som Nasser: ”Inschala” (eller hur man stavar det på arabiska?).

LET THE BEST TEAM WIN!! 

Ha en strålande lördag så får ni mitt sista inlägg i morgon. 

Värmehälsningar från ett 35 graders Santa Rosa!!

 

Information

Denna blogg är inte längre aktiv. För en lista på aktiva bloggar, gå till bloggar.aftonbladet.se.

Sök

Arkiv

Kategorier

  • Tjänstgörande redaktörer: Love Isakson Svensén, Frida Westergård och Nils Höglander
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB