Dakarbloggen

Tina Thörner bloggar från rallyt genom Argentina och Chile

Startsida / Inlägg

Turn around Tina!!!

av tinathorner

Hej hej på er mina trogna läsare ;o))

Idag blir det tyvärr ingen bild, för det var en riktigt hård dag ute på fältet…..

Vi hade 180 km med musik i vår bil ut till starten och det bar av bra, men det fick inte vara länge. Vid 26 km var det mycket damm och många spår och vi letade efter det rätta. Vi körde på för att hitta vår kontrollpunkt och det tog 10 minuter – och på den tiden kom det upp 5 bilar som snurrade med oss. Så när vi väl fått tag på punkten hade vi dessa långsamma bilarna framför oss.

Inte nog med det, när jag skulle ut och prata med de som också letade drog jag sönder min hjälmkabel – för stark – och efter det hade vi ingen kommunikation inne i bilen under nästan 30 km tills jag fick tag på vårt headset och kunde koppla in det så att i alla fall Chichi kunde få information om varningar – kompassriktningar och allt annat som vi säger för att hitta rätt under 450 km. Sedan förs trippen, men för det har jag en i reserv. SÅ DET VAR ”BIG BIG SHIT”!!! 

Ja vad ska man säga – här kämpas det om minuter och vi fick ligga i dammet under nästan 120 km. Det var två Nissan bilar som ligger före oss i resultatet och de skapade så mycket damm de kunde. De vet ju att vi är snabbare – ja vi har mycket kvar att åka om, men det är ändå  hårt när det är något varje dag. Så istället för att vinna tid förlorade vi 28 minuter, men tog oss upp två platser. 

Nu ligger vi 7:a och har den längsta sträckan framför oss.. Har jobbat sedan jag kom över mållinjen och varit på säkerhetsmöte.

Är det inte tekniken är det kartläsare som snurrar så ni kan tänka er att Chichi är en tålmodig och duktig förare :o)) Kan bara ge honom beröm för att han tar det så coolt.

Nu önskar jag att vi får ha en ”clean run” för morgondagens sträcka. Häröver kan ni se hur den tar sig form söder ut tillbaka till vår vilodag!

Kolla gärna in Eurosport varje dag klockan 20.20 och igen kl. 23 svensk tid så ser ni hur vi har det. T morgon ska vi ha med oss en kamera i bilen och Chichi har lovat sina franska supportrar att vi ska vara topp 3 på sträckan.

För resultat och lite av varje kan ni gå in på www.dakar.com.

Information

Denna blogg är inte längre aktiv. För en lista på aktiva bloggar, gå till bloggar.aftonbladet.se.

Sök

Arkiv

Kategorier

  • Tjänstgörande redaktörer: Love Isakson Svensén, Frida Westergård och Nils Höglander
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB